Hava şartlarına dayanıklılık testleri, farklı çevre koşullarına karşı ürün performansını güvence altına almak amacı ile gerçekleştirilmektedir. Güneş ışınımı, sıcaklık ve nem gibi maruz kalma koşulları altındaki tekstil ve kumaşlar genellikle solmaya, renk değişimine, yüzey erozyonuna, parlaklık kaybına ve diğer birçok bozulmaya maruz kalabilir.
Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM G155-21 Malzemelerin maruz kalması için ksenon ark lambası aparatının çalıştırılmasına ilişkin standart uygulama” standardı kısaca hava şartlarına dayanıklılık standardı olarak bilinir. Bu standart, malzemeler gerçek kullanımda açık havada doğrudan güneşe veya pencere camı yoluyla maruz kaldığında meydana gelen hava şartlarına maruz kalma etkilerini hızlandırmayı ve yeniden üretmeyi amaçlayan floresan UV test cihazlarının çalıştırılması için rehberlik sağlar.
Mevcut filtre teknolojisiyle birlikte en son teknolojiye sahip ksenon ark ışık kaynağını kullanan, bu uygulamada belirtilen hızlandırılmış yaşlandırma ve renk haslığı cihazları, tam spektrumlu ultraviyole, görünür ve kızılötesi güneş radyasyonuna maruz kaldıklarında malzemeler üzerindeki gerçekçi etkileri doğru bir şekilde simüle etmek için çok uygundur.
Bu arada Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan “ISO 877-1 Plastikler - Güneş radyasyonuna maruz kalma yöntemleri - Bölüm 1: Genel rehberlik” standardı, maruz kalma ekipmanı, iklim ölçüm cihazları, numune hazırlama, şartlandırma ve işleme ve maruz kalma türleri hakkında rehberlik sağlar. Belirli maruz kalma yöntemlerine ilişkin daha ayrıntılı bilgi, bu standardın diğer bölümlerinde yer almaktadır.
Bir başka hava şartlarına dayanıklılık standardı “ASTM G24-05 Camdan filtrelenen gün ışığına maruz kalmanın gerçekleştirilmesine ilişkin standart uygulama” standardıdır. Bu standart, malzemeleri dış mekanda pencere camı arkasında açığa çıkarmak için genel rehberlik sağlar. Genel olarak bu standart, dış mekan iklimlendirme testlerinde test laboratuvarlarında ve aynı zamanda küresel olarak cam kaplamanın arkasına maruz kalan malzemeleri test etmek için, bir malzemenin iç mekanda bir pencerenin arkasında veya bir otomobilin iç kısmında olduğu uygulamalarda kullanılır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, hava şartlarına dayanıklılık testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlanarak çalışanların motivasyonu artırılır.
Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.
Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.
Ürünlerin kaliteli ve güvenilir olması, marka değerini yükseltir.
Yeni malzemeler ve üretim teknikleri uygulayarak yenilikçi çözümler geliştirilir.
Ürünlerin dayanıklılığı ve fonksiyonelliği test edilerek kalite yönetim sistemleri güçlendirilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu