Hızlı şehirleşme, teknolojik ilerlemeler, zamana karşı mücadeleler ve kadınların iş hayatında daha fazla aktif olmaları yüzünden hazır ve hızlı yemeklere olan rağbet artmaktadır. Çalışma koşullarının bu kadar güçleşmesi sonucunda insanlar kullanımı pratik olan işlenmiş gıdaları tüketme alışkanlıkları kazanmıştır.
Bu durumda üretimde süreklilik sağlamak bakımından, toplanan hammaddelerin uzun süre dayanması önem kazanmaktadır. Hazır gıdalar, paketleri açıldıktan sonra bekletmeden servis edilmesi ve tüketilmesi gereken gıdalardır.
Gıda firmaların, bu tür gıdaları hazırlarken, sıcaklık, zaman ve basınç ayarlarına uymaları ve su aktivitesinin kontrolü, ürün asitliği düzenlenmesi veya dondurma gibi uygun gıda üretim teknikleri uygulamaları gerekmektedir. Diğer taraftan, gıdalara doğru işlemlerin uygulanmasını, bulaşmaların önlenmesini, bakteri sayılarının tehlikeli olabilecek sayılara çıkmasına engel olunmasını ve gıda zehirlenmesi oluşumuna izin verilmemesini sağlamak amacı ile hijyen kurallarına uyulması gerekmektedir. Aksi halde insan sağlığı tehlikeye atılmış olmaktadır.
Hazır gıdalarda katkı maddeleri de kullanılıyor olabilir. Gıda katkı maddeleri kendi başlarına gıda değildir, ancak üretim, işleme, ambalajlama ve depolama gibi süreçlerde hazır gıdaya katılan madde veya madde karışımlarıdır. Bu maddeler, gıdaların görünüşünü, tadını ve yapısını iyileştirmek için, biyolojik ve besleyici değerlerini düzenlemek veya korumak için, ya da gıdalarda beklenmedik değişikliklerin önüne geçmek için kullanılmaktadır. Ayrıca gıda kalitesini korumak, ürünün raf ömrünü uzatmak, gıdalarda bozulma ve mikrobiyal gelişmeleri önlemek için de gıda katkı maddeleri kullanılmaktadır.
Hazır gıda sektöründe, ürünleri paketleme malzemesinin temiz ve dayanıklı olması ve toksik olmaması gerekmektedir. Paketleme malzemesi, içindeki gıdaya uygun olması ve kullanım öncesi depolama sürecinde dayanaklı olması gerekmektedir.
Hazır gıdalarda rastlanan başlıca fiziksel tehlikeler şunlardır: gıdalarda bulunmaması gereken cam kırıkları, plastik, kemik, taş, toprak, ağaç, metal kalıntıları, sinek, böcek ve yabancı maddeler. Biyolojik tehlikeler ise şunlardır: zehirli kimyasal maddeler, hızla üreyen mikroorganizmalar ve genetiği değiştirilmiş organizmalar. Bunlar arasında gıda güvenliğini en fazla tehdit edenler bakterilerdir.
Gelişmiş laboratuvarlarda hazır gıdalarda bulunan fiziksel, biyolojik ve kimyasal her türlü tehlike, test ve analiz edilmektedir.
Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde hazır gıda test hizmetleri verilmektedir.
Test süreçleri, çevresel etkileri değerlendirerek sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar. Bu, çevre dostu bir imaj oluşturur.
Mevcut üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimliliği artırarak sürekli iyileştirmeyi destekler.
Standartlara uygunluk, piyasada rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.
Endüstriyel testler, üretim süreçlerinin kalitesini değerlendirerek, daha güvenilir ve kaliteli ürünler elde etmenizi sağlar.
Doğru test ve analizler, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve müşterilerin güvenini kazanmada önemli rol oynar. Bu da memnuniyetin artmasına yol açar.
Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, daha iyi hizmet sunmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu