Hızlanma (ivme) testi, artan yerçekimi yüklerine neden olan sabit ivmenin etkilerini belirlemeye yönelik bir test yöntemidir. Bu yöntem en çok havacılık endüstrisinde yaygındır olarak kullanılmaktadır.
İvme testi prosedürü, malzemenin yapısal olarak ivme kuvvetlerine dayanabildiğinden emin olmak için gerçekleştirilir. Test başlarken, doğru uyumluluk prosedürünü seçilir ve malzemelerin yaşam döngüsü profilleri belirlenir ve incelenir. İvme kuvvetleri yavaşça uygulanır ve uzun süre boyunca sabit bir şekilde tutulur. Ancak hızlanma testleri hızlanma düzeyine, hızlanma eksenine, süreye, test ekipmanına ve test edilen ekipmanın açık / kapalı durumuna göre değişiklik gösterir.
Bu testlere santrifüj testi ve g-kuvveti testi dendiği de olmaktadır. Aksi belirtilmedikçe, hızlandırma test ekipmanı santrifüj tipi olur. Santrifüj, test numunesini belirtilen ivme (g) değerine tabi tutar. Hızlanma, montaj donanımı üzerinde yüklere ve malzeme içinde iç yüklere neden olabilir. Yüksek düzeyde hızlanmanın zararlı etkilerinin birkaçı şu şekilde sıralanabilir:
Hızlanma (ivme) testlerinde dikkate alınan birkaç uluslararası standart şunlardır:
Üretici firmalar, birimlerin daha hızlı arızalanmasına neden olan hızlandırılmış stres koşulları altında ürünün yaşam verilerini yakalamak için hızlandırılmış yaşam testleri kullanmaktadır. Doğru şekilde gerçekleştirilen hızlandırılmış testler, test sürelerini önemli ölçüde kısaltmakta, bu da pazara sunma süresini düşürmekte, ürün geliştirme maliyetlerini ve garanti maliyetlerini indirmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, hızlanma (ivme) testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler, uzun vadede bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu