Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-883 Test yöntemi 2001 Sabit hızlanma testi” standardında, sabit ivmenin mikroelektronik cihazlar üzerindeki etkilerini belirlemek amacına yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu yöntem, şok ve titreşim testlerinde mutlaka tespit edilemeyen yapısal ve mekanik zayıflık türlerini belirtmek için tasarlanmış hızlandırılmış bir test yöntemidir.
Bu test yöntemi, paketin, iç metalizasyonun ve kurşun sisteminin, kalıp veya alt tabaka bağlantısının ve mikroelektronik cihazın diğer elemanlarının mekanik sınırlarını tespit etmek için yüksek stres testi olarak kullanılmaktadır. Uygun gerilim seviyelerinin oluşturulması ile, yapısal elemanların herhangi birinde nominal mekanik mukavemetin altında olan cihazları tespit etmek ve ortadan kaldırmak için hat içi yüzde 100 ekran olarak da kullanılmaktadır.
Sabit hızlanma (sabit ivme) testleri, gerekli süre boyunca belirtilen ivmeyi uygulayabilen bir aparat üzerinde uygulanmaktadır.
Test uygulanırken cihaz, kasası ile veya normal montajlarla sabitlenir, ayrıca kablolar da sabitlenir. Aksi belirtilmedikçe cihaza, standartta belirtilen yönlerden her birinde 1 dakika boyunca belirtilen değerde sabit bir ivme uygulanır.
Hızlanma, montaj donanımı üzerinde yüklere ve malzeme içinde iç yüklere neden olur. Sıvılar dahil olmak üzere malzemelerin tüm elemanları yüklenir. Ancak yüksek ivmelenme bu yüklerin sürdürülemez bir noktaya kadar artmasına neden olabilir.
Yüksek düzeyde hızlanmanın zararlı etkilerinin bir kısmı aşağıdadır. Bunlardan herhangi birinin meydana gelme ihtimali varsa güvenilirlik ömrü testi gereklidir. Hızlanma şunlara neden olabilir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-883 Test yöntemi 2001 Sabit hızlanma testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel standartlara uygun ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve değerini artırır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu