Yeni malzemeler üretmek için hurda metal kullanmak çevre için önemli bir çabadır. Bunun için öncelikle farklı metal türleri tasnif edilmeli ve homojen metal fraksiyonlarına ayrılmalıdır. En sık kullanılan hurda ayırma teknolojilerinden biri el tipi XRF yöntemidir. Bir hurdalığın verimliliğini ve karlılığını en üst düzeye çıkarmak için hızlı ve doğru metal alaşım sınıflandırması ve analizi çok önemlidir. Bugün, hurda metal kalitesine yönelik gereksinimler her zamankinden daha yüksektir.
El tipi XRF cihazı ile, geri dönüştürülmüş malzeme elementel analiz yoluyla doğru bir şekilde ölçülebilir ve doğru kalitede hurda metalin eritilmesi sağlanır. Nihai alaşımı bozabilecek küçük element yüzdeleri bile daha sonraki işlemlerden önce belirlenebilir. Elde taşınan XRF cihazı, metal alaşımı ayırmaya ek olarak, PVC ve PVC olmayan plastikler gibi diğer malzeme türlerini tanımlamak ve sınıflandırmak için de kullanılabilir. Portatif XRF analizörleri, bir gün içinde binlerce analiz yapabilir ve büyük hacimli metallerin hızla tasnif edilmesini sağlar.
Hurda metal geri dönüşüm süreci belirli birkaç adım içerir. Her şey hurda toplama ve ömrünü tamamlamış araçların, diğer ürün ve yapıların ve imalat hurdasının geri kazanılması ile başlar. Metaller daha sonra güçlü mıknatıs sistemlerinin kullanımı veya el tipi XRF gibi analitik cihazlar dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle tasnif edilir ve son olarak nakliye için balyalanır. Hurda metal tipik olarak büyük bir fırında eritilir. Nihai ürünün yüksek kalitede ve kirletici madde içermediğinden emin olmak için elektroliz ile saflaştırma yapılır. Arıtma işleminden sonra erimiş metaller soğutulur ve katılaştırılır. Bu aşamada hurda metaller, yeni metal ürünler üretmek için kolayca kullanılabilecek çubuklar haline getirilir.
Bu analizörler şunları hızla yapabilir:
XRF cihazı, şunlar dahil tüm metalleri analiz edebilir:
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen risk yönetimi hizmetleri arasında hurda metal analizi hizmetleri de bulunmaktadır.
Etkili risk yönetimi, firmanın hizmet ve üretim standartlarını belirler ve bu standartların sürekli iyileştirilmesini sağlayarak yüksek kaliteli sonuçlar elde edilmesini sağlar.
Risklerin önceden belirlenip yönetilmesi, operasyonel verimliliği artırır ve kaynak israfını azaltarak kârlılığı yükseltir.
Çevresel ve sosyal risklerin belirlenip yönetilmesi, firmanın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlar.
Risk yönetimi sürecinde ortaya çıkan yeni fırsatlar, yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır ve firmanın sektördeki teknolojik gelişmeleri takip etmesine yardımcı olur.
Gıda sektöründeki risklerin yönetilmesi, ürünlerin güvenli bir şekilde üretimini ve taşınmasını sağlar, gıda güvenliğini artırır.
Risk analizleri, firmanın hedef kitlesine yönelik stratejiler geliştirmesini sağlar, bu da müşteri ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde yanıt verilmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu