Uluslararası Elektromanyetik Güvenlik Komitesi (ICES) tarafından geliştirilen “ICES 003 Bilgi teknolojisi ekipmanları (dijital cihazlar dahil) - Sınırlar ve ölçüm yöntemleri” standardında, bilgi teknolojisi ekipmanı tarafından üretilen radyo gürültüsüyle ilgili teknik gereksinimler açıklanmaktadır.
Bilgi teknolojisi ekipmanları, veri işleme ve hesaplama gibi amaçlarla dijital teknikleri kullanan cihaz veya sistemler olarak tanımlanır. Bu cihazlar en az 9 kHz hıza sahip zamanlama sinyalleri veya darbeleri üreten veya kullanan ve hesaplama, görüntüleme, veri işleme ve depolama ve kontrol gibi amaçlarla dijital teknikler kullanan herhangi bir kasıtsız cihaz veya sistemdir. Bir bilgi teknolojisi ekipmanı sistemi oluşturmak için kullanılan bir cihaz, satışa sunulması, ithal edilmesi veya ayrı ayrı pazarlanması durumunda nihai sisteme entegrasyonundan önce ICES 003 standardı gerekliliklerine uygun olmak zorundadır.
ICES 003 standardında iki sınıf radyo gürültüsü limiti belirlenmiştir: konut dışı operasyon için A sınıfı limitleri ve konut kullanımı için B sınıfı limitleri. Sadece ticari, endüstriyel veya iş ortamlarında kesinlikle konut dışı kullanıma yönelik olan ve tasarımı veya diğer özellikleri, konut ortamında kullanım olasılığını güçlü bir şekilde engelleyen bilgi teknolojisi ekipmanının A sınıfı limitlere uymasına izin verilmektedir. A sınıfı operasyon tanımını karşılayamayan tüm bilgi teknolojisi ekipmanı, B sınıf limitlerine uygun olacaktır.
Bu standart dijital aygıtlardan yayılan ve iletilen radyo gürültüsü emisyonlarına ilişkin teknik gereklilikleri ortaya koymaktadır. Bu ICES ve EMC testi, şu amaçlarla kullanılan dijital aparatlar için geçerli değildir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli ticari test standartları kapsamında ICES 003 Bilgi teknolojisi ekipmanları (dijital cihazlar dahil) - Sınırlar ve ölçüm yöntemleri standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Standartlara uygunluk, üretim süreçlerini optimize ederek ürün kalitesini ve verimliliği artırır.
Ticari test standartlarına uyum, olası riskleri erken tespit ederek zararları azaltır.
Ticari standartlara uygun üretim süreçleri, çevre dostu ve sürdürülebilir çözümler sunar.
Ürünlerin ticari standartlara uygunluğu, doğru hedef kitleye hitap etmesini sağlar.
Standartlara uygun ürünler, hatalı üretim ve geri çağırmaların önüne geçerek maliyetleri düşürür.
Piyasada kabul görmüş ticari standartlara uygun ürünler, markanın rekabet gücünü artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu