EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IEC 60825-1 Lazer Ürünlerinin Güvenliği - Bölüm 1: Ekipman Sınıflandırması ve Gereksinimleri

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştirilen “IEC 60825-1 Lazer ürünlerinin güvenliği - Bölüm 1: Ekipman sınıflandırması ve gereksinimleri” standardında, 180 nm ila 1 mm dalga boyu aralığında lazer radyasyonu yayan lazer ürünlerinin güvenliğine yönelik gereksinimler açıklanmaktadır.

180 nm’den daha düşük dalga boylarında (vakum ultraviyole dahilinde) yayan lazerler mevcut olmasına rağmen, lazer ışınının normalde içi boşaltılmış bir muhafaza içine alınması gerektiğinden bunlar standardın kapsamına dahil değildir. Bu nedenle potansiyel optik radyasyon tehlikeleri doğası gereği minimum düzeydedir.

Bir lazer ürünü, ayrı bir güç kaynağı olan veya olmayan tek bir lazerden oluşabilir veya karmaşık bir optik, elektriksel veya mekanik sistem içinde bir veya daha fazla lazeri birleştirebilir.

Tipik olarak lazer ürünleri, fiziksel ve optik olayların gösterilmesi, malzeme işleme, veri okuma ve depolama, bilgilerin iletilmesi ve görüntülenmesi ve bezer işlerde kullanılır. Bu tür sistemler sanayi, iş dünyası, eğlence, araştırma, eğitim, tıp ve tüketici ürünlerinde kullanım alanı bulmuştur.

Daha sonra pazarlanma üzere herhangi bir sistemin bileşeni olarak kullanılmak üzere diğer tasarlanan lazer ürünleri, nihai ürünün kendisi bu standarda tabi olacağından IEC 60825-1 standardına tabi değildir.

Lazer radyasyonuna maruz kalmanın potansiyel olarak neden olduğu olumsuz etkilere ek olarak, bazı lazer ekipmanları aynı zamanda elektrik, kimyasallar ve yüksek veya düşük sıcaklıklar gibi başka ilgili tehlikelere de sahip olabilir. Lazer radyasyonu, göz kamaşması ve parlama gibi geçici görme bozukluklarına neden olabilir. Bu tür etkiler, göreve ve ortam aydınlatma düzeyine bağlıdır ve bu standardın kapsamı dışındadır. Bu standardın sınıflandırması ve diğer gereklilikleri, yalnızca lazer radyasyonunun gözlere ve cilde yönelik tehlikelerini ele almayı amaçlamaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında görsel işitsel ekipman testleri kapsamında, “IEC 60825-1 Lazer ürünlerinin güvenliği - Bölüm 1: Ekipman sınıflandırması ve gereksinimleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri GR 4228 Güvenlik ve Performans Gereksinimlerine Dayalı Telcordia Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Pil Dizisi Sertifikasyon Seviyeleri GR 3150 İkincil Susuz Lityum Piller İçin Telcordia Genel Gereksinimleri GR 3168 Telekomünikasyon Kullanımına Yönelik Nikel Metal Hidrit (NiMH) Pil Sistemlerine İlişkin Telcordia Genel Gereksinimleri VZ.TPR.9802 Valf Düzenlemeli Kurşun Asit (VRLA) Akü Kalifikasyon Testi Gereksinimleri Avrupa İçin Enerji Verimliliği Gereksinimleri IEC 62368-1 Ses/Video, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri UL 62368-1 Ses/Görüntü, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanları Standardı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri CSA C22.2 No 62368-1 Ses/Video, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanı - Bölüm 1: Güvenlik Gereksinimleri

IEC 60825-1 Lazer Ürünlerinin Güvenliği - Bölüm 1: Ekipman Sınıflandırması ve Gereksinimleri Yararları


Standartların Belirlenmesi

Lazer ekipmanları, sektörün güvenlik standartlarına göre test edilerek, yüksek güvenlikli kullanım sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Güvenliği artırılmış lazer cihazları, arıza oranlarını düşürür ve işletmelerin verimliliğini artırır, böylece kârlılığı yükseltir.

Kalite Yönetimi İyileşir

Lazer ekipmanlarının güvenliği test edilerek, cihazların daha güvenilir ve yüksek kaliteli hale gelmesi sağlanır.

Marka Değerini Artırır

Güvenlik standartlarına uygun test edilmiş lazer ekipmanları, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır.

Riskleri Azaltır

Lazer ışınlarının etkili bir şekilde test edilmesi, çalışanlar ve kullanıcılar için potansiyel sağlık risklerini en aza indirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenlik standartlarına uygun test edilmiş lazer ekipmanları, piyasada rekabet avantajı sağlar ve sektördeki liderliğinizi pekiştirir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu