Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından yayınlanan “IEC 61643-21 Alçak gerilim aşırı gerilim koruma cihazları - Bölüm 21: Telekomünikasyon ve sinyalizasyon ağlarına bağlı aşırı gerilim koruyucu cihazlar - Performans gereksinimleri ve test yöntemleri” standardında, telekomünikasyon ve sinyalizasyon ağlarının yıldırım veya diğer geçici aşırı gerilimlerin dolaylı ve doğrudan etkilerine karşı aşırı gerilim korumasına yönelik cihazlar için gereklilikler açıklanmaktadır. Bu aşırı gerilim koruma cihazlarının amacı, 1000 V (RMS) alternatif akım ve 1500 V doğru akıma kadar nominal sistem voltajlarına sahip telekomünikasyon ve sinyalleşme ağlarına bağlı modern elektronik ekipmanı korumaktır.
Bu standartta açıklanan aşırı gerilim koruma cihazı konfigürasyonları bir veya daha fazla voltaj sınırlayıcı bileşenden oluşur ve akım sınırlayıcı bileşenler içerebilir.
Bu standartta iki temel aşırı gerilim koruma cihazı tipi dikkate alınmaktadır:
Aşırı gerilim koruma cihazlarının uygulamaya bağlı olarak ek gereksinimleri karşılaması gerekebilir. Ek gereksinimler standartta açıklanmıştır.
Kısaca aşırı gerilim koruma cihazı (veya ani yükseliş bastırıcı, dalgalanma bastırıcı, dalgalanma saptırıcı veya geçici voltaj dalgalanma bastırıcı), dalgalanma gerilimlerini sınırlamak ve dalgalanma akımlarını yönlendirmek için tasarlanmış en az bir doğrusal olmayan bileşen içeren bir cihazdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli ticari test standartları kapsamında Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından yayınlanan IEC 61643-21 Alçak gerilim aşırı gerilim koruma cihazları - Bölüm 21: Telekomünikasyon ve sinyalizasyon ağlarına bağlı aşırı gerilim koruyucu cihazlar - Performans gereksinimleri ve test yöntemleri standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ticari standartlara uygunluk, markanın değerini artırarak sektördeki prestijini güçlendirir.
Ürünlerin ticari standartlara uygunluğu, doğru hedef kitleye hitap etmesini sağlar.
Piyasada kabul görmüş ticari standartlara uygun ürünler, markanın rekabet gücünü artırır.
Standartlara uygunluk, üretim süreçlerini optimize ederek ürün kalitesini ve verimliliği artırır.
Ticari standartlar, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerin geliştirilmesine olanak tanır.
Ticari standartlarla uyumlu ürünler, marka güvenilirliğini artırarak müşteri sadakati oluşturur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu