Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından yayınlanan “IEC 62040 Kesintisiz güç sistemleri (UPS)” standardında, hareketli, sabit, sabit veya yerleşik, takılabilir ve kalıcı olarak bağlı kesintisiz güç sistemleri (UPS) için gereklilikler açıklanmakta ve bir test yöntemi tanımlanmaktadır.
Bu standart, “Kesintisiz güç sistemleri (UPS)” başlığı altında şu alt standartlardan oluşmaktadır:
Söz konusu standartlar, konut, ticari, hafif sanayi veya endüstriyel ortamlara sahip alçak gerilim dağıtım sistemlerinde kullanım içindir. Bağlantı noktası voltajları 1500 V doğru akım veya 1000 V alternatif akımı aşmamalı ve bir enerji depolama cihazı içermelidir.
Kesintisiz güç sistemleri (UPS), üretici firmanın belirlediği koşullarda kurulmaya, çalıştırılmaya ve bakıma tabidir. IEC 62040 standardı, eksiksiz bir kesintisiz güç sisteminin temel elektromanyetik uyumluluk düzenlemelerine uygun olması için emisyon sınırlarını, bağışıklık seviyelerini, test yöntemlerini ve performans kriterlerini tanımlamaktadır. Buna karşılık bu standart, bir kesintisiz güç sistemine bağlı yükler tarafından üretilen elektromanyetik uyumluluk olaylarını veya bu standartta açıklanan durumlar dışında kesintisiz güç sistemi dışındaki herhangi bir ekipmanın yarattığı durumları ele almamaktadır.
IEC 62040 standardının amaçları doğrultusunda birinci çevre, ara transformatörler olmadan, kamuya ait düşük voltajlı bir ana şebekeye doğrudan bağlanan konut, ticari ve hafif sanayi binalarını kapsar. İkinci çevre ise, bunların dışındaki tüm ticari, hafif sanayi ve endüstriyel yerleri kapsar.
Bu standart çerçevesinde kesintisiz güç sistemleri emisyon testi şu koşullar altında gerçekleştirilir:
Bağışıklık testi ise şu koşullarda gerçekleştirilir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli ticari test standartları kapsamında IEC 62040 Kesintisiz güç sistemleri (UPS) standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ticari test standartlarına uyum, olası riskleri erken tespit ederek zararları azaltır.
Ürünlerin ticari standartlara uygunluğu, doğru hedef kitleye hitap etmesini sağlar.
Standartlara uygunluk, üretim süreçlerini optimize ederek ürün kalitesini ve verimliliği artırır.
Ticari standartlarla uyumlu ürünler, marka güvenilirliğini artırarak müşteri sadakati oluşturur.
Standartlara uygun ürünler, hatalı üretim ve geri çağırmaların önüne geçerek maliyetleri düşürür.
Ticari standartlar, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerin geliştirilmesine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu