EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IEEE 299-2006 Elektromanyetik Koruyucu Muhafazaların Etkinliğini Ölçmek İçin IEEE Standart Yöntemi

Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştirilen “IEEE 299-2006 Elektromanyetik koruyucu muhafazaların etkinliğini ölçmek için IEEE standart yöntemi” standardında, tüm boyutları 2,0 m’ye eşit veya daha büyük olan muhafazalar için 9 kHz ila 18 GHz (sırasıyla 50 Hz ve 100 GHz’e genişletilebilir) frekanslardaki elektromanyetik koruyucu muhafazaların etkinliğini belirlemeye yönelik tek tip ölçüm prosedürleri ve teknikleri açıklanmaktadır.

Kapsanan muhafaza türleri arasında, bunlarla sınırlı olmamak üzere şunlar bulunmaktadır:

  • Cıvatalı, sökülebilir, kaynaklı veya bir bina ile entegre olan çeşitli yapıdaki tek ekranlı veya çift ekranlı yapılar
  • Çelik levha, bakır veya alüminyum levha, ekranlama, donanım kumaşı, metal folyo veya koruyucu kumaşlar gibi malzemelerden yapılmış çeşitli yapıdaki tek ekranlı veya çift ekranlı yapılar

Ekranlama, hassas ekipmanı elektromanyetik bozulmalardan korumak için kullanılan bir yöntemdir. İletken veya manyetik malzemelerden yapılmış bariyerlerle elektromanyetik sinyalleri azaltılır ve alan engellenir. Koruma aynı zamanda tam tersi şekilde de çalışır. Elektromanyetik sinyallerin ve alanların korumalı alandan çıkmasını engeller. Emisyon sınırlarını garanti altına almak için hassas bilgileri telefon dinlemeye karşı korunabilir veya elektrik üretiminin neden olduğu bozulmaları korumalı bir alanda tutulabilir.

Tüm elektrikli ve elektronik ekipmanların elektromanyetik bozulma kaynağı bulunmaktadır, yani diğer cihazlarda sorun yaratma potansiyeline sahiptir. Ayrıca elektriksel girişimden de etkilenebilir, yani aynı zamanda reseptördür. Başlıca ortak kaynaklar şunları içerir: radyo, TV ve radar ekipmanları, elektrik hatları, elektronik devreler, ışık karartıcıları, ark kaynakları, elektrik motorları, elektrik fırtınaları ve büyük güneş alevleri ve elektromanyetik darbe silahları.

Potansiyel kurbanlar (reseptörler) ise şunları içerir: radyo ve TV alıcıları, aletler, bilgisayarlar ve elektronik cihazlar.

Uçakları, tıbbi ekipmanı, navigasyon cihazlarını ve sinyalizasyon sistemlerini etkileyen elektromanyetik bozulma ve darbeler, sağlık ve güvenlik açısından ciddi tehlikeler oluşturmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında ekranlama etkinliği testleri kapsamında, “IEEE 299-2006 Elektromanyetik koruyucu muhafazaların etkinliğini ölçmek için IEEE standart yöntemi” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEEE 299-2006 Elektromanyetik Koruyucu Muhafazaların Etkinliğini Ölçmek İçin IEEE Standart Yöntemi Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Elektromanyetik girişimlere karşı dayanıklı ürünler, rakiplerden öne çıkarak pazarda rekabet avantajı sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Elektronik sistemlerdeki parazitleri önleyerek, üretim süreçlerinde daha az hata ve kesinti olmasını sağlar.

Riskleri Azaltır

Ekranlama çözümleri, cihazlarda yaşanabilecek parazit kaynaklı arızaları engeller, böylece işletme için riskleri azaltır.

Marka Değerini Artırır

Elektromanyetik parazitlere karşı dayanıklı cihazlar, markanızın güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun ekranlama çözümleri, global pazarda tanınırlığı artırır ve güven sağlar.

Hedef Kitleyi Belirler

Parazitlere karşı korunaklı ürünler, teknolojiyi verimli ve güvenli kullanmak isteyen tüketicileri çeker.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu