Elektrik endüstrisinin hızla gelişmesi ile birlikte, üretici firmaların kapasiteleri de sürekli olarak büyümekte, uluslararası elektrik güvenliği standartları giderek daha geniş çapta uygulanmaktadır. Bu kapsamda aydınlatma endüstrisi standartları da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından geliştirilen “IEC 60598 Armatürler için çevresel testler” standardı iki bölümden oluşmaktadır:
Bu uluslararası standart genel gereklilikler yanı sıra armatürlerin toz, katı nesneler ve nem girişine, işaretlemeye, mekanik yapıya ve elektrik yapısına karşı koruma derecesine göre özel gereksinimleri de içermektedir.
Bu standart, tungsten lamba, floresan lamba ve diğer deşarj lambaları gibi 1000 Volta kadar besleme gerilimlerinde çalışmaya yönelik elektrikli ışık kaynakları içeren aydınlatma armatürleri için genel gereksinimleri kapsar. Bu standardın birinci bölümü, elektrik, termal ve mekanik açıdan güvenliğin tüm yönlerini kapsamaktadır. Armatürler, normal kullanımda güvenli bir şekilde elektrik çarpmasına veya kişilere veya çevreye yangın felaketi gibi başka tehlikelere neden olmayacak şekilde tasarlanmak ve üretilmek zorundadır. Yalıtım direnci ve elektriksel dayanım testi, yüklü gövde ile erişilebilir parçalar arasındaki yalıtım direncini ve yüksek gerilim altında kaçak akımı ölçer. Otomatik elektriksel güvenlik test sistemi, alternatif akımı sabit voltaj, izolasyon direnci, kaçak akım ve toprak direnci ve güç ile test eder.
İç mekan kullanımı için armatürlerin tasarımı genel olarak IP20 koduna uygun olmaktadır (12mm’lik katı nesnelere karşı dayanıklı, suya dayanıklı değil). Dış mekan kullanımı için armatürlerin tasarımı genel olarak IP44 koduna uygun olmaktadır (1 mm’lik katı nesnelere karşı ve her yönden sıçrayan suya karşı dayanıklı). Bu armatürlerin üretiminde kullanılan demir, bakır, alüminyum veya alaşımlar toz geçirmez olmalı, ayrıca sızıntı veya aşırı ısınma ve benzer güvensiz etkilere neden olmamalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “IEC 60598 Armatürler için çevresel testler” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu