Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-1344 Elektrik konektörleri için test yöntemleri” standardında, elektrik konnektörlerini test etmeye yönelik tek tip test yöntemleri açıklanmaktadır. Bu standardın “MIL-STD-1344 Yöntem 1003 Sıcaklık döngüsü testi” bölümünde, değişen aşırı yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz kalma direncini belirlemek için malzemeler üzerinde gerçekleştirilen bir test yöntemi açıklanmaktadır. Malzemelerin termal uyumsuzluğu, lehim bağlantılarının çatlamasına, çarpılmasına, uçların ve işaretlerin hasar görmesine ve hermetik conta arızalarına neden olabilir.
Konektörler devrelerin alt bölümlerini bir araya getirmek için kullanılır. Genelde, gelecekte değiştirilmesi gereken güç girişleri, çevresel bağlantılar veya kartlarda alt bölümlerin bağlantısının kesilmesinin istendiği durumlarda bir konektör kullanılır.
Elektrik konnektörleri endüstriyel makinelerde, tüketici elektroniğinde, iletişimde, ev ve ticari cihazlarda kullanılan her elektronik ekipmanın önemli bir bileşenidir. Bu cihazlar çoğu zaman göz ardı edilir ancak her elektronik ürünü işlevsel ve eksiksiz hale getirirler.
Kısaca sıcaklık döngüsü veya termal döngü testinin amacı, elektrik konektörlerinin, parçaların ve ara bağlantıların aşırı yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanma yeteneğinin yanı sıra aşırı sıcaklıklara döngüsel maruz kalmalara dayanma yeteneklerini belirlemektir.
Test sırasında sıcaklık döngüsü aralığı, ürünün güvenilirliğini değerlendirmek amacı ile sıcaklığı çok yüksek bir değişim oranında iki aşırı sıcaklık aralığı (eksi 65 derece ila artı 150 derece) arasında değiştirilir.
Test edilen cihazların elektriksel veya fiziksel özelliklerinde, uzun veya kısa vadeli güvenilirliklerini tehlikeye atan kalıcı değişiklikler, termal kaynaklı mekanik gerilimlerin etkisinden kaynaklanır. Malzemelerin termal uyumsuzluğu, diğer hasarların yanı sıra, lehim bağlantılarının çatlamasına, hermetik conta arızalarına ve kablolarda ve işaretlerde hasara neden olabilir. Bileşenler, kartlar ve lehim ara bağlantıları değerlendirmesi için çevrim oranları ve diğer test koşulları üretici firma tarafından belirtilmiş olabilir. Dikkate alınması gereken çalışma ve depolama sıcaklığı sınırları, üretici firma tarafından belirtilen değerlerdir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-1344 Yöntem 1003 Sıcaklık döngüsü testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler, uzun vadede bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu