Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Yöntem 107 Termal şok testi” standardında, bir parçanın aşırı yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz kalmaya karşı direncini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi, elektrikli ve elektronik bileşenlerin çeşitli çevresel faktörlere karşı direncini tespit etmek amacı ile geliştirilmiştir. Bu yöntem, elektrikli ve elektronik bileşenlerin, herhangi bir bileşenin Arktik bölgelerdeki (kuzey kutbu) ısıtılmış bir odadan dışarıya çıkarılması gibi aşırı sıcaklıklara karşı direncini değerlendirir.
MIL-STD-202 Yöntem 107 termal şok testi, elektrikli ve elektronik bileşenlerin hem yüksek hem de düşük aşırı sıcaklıklara karşı toleransının ölçülmesine yardımcı olur. Bu test aracılığı ile malzemenin bu aşırı durumlara birden fazla kez maruz kalma şokuna karşı dayanıklılığı da değerlendirilir. Malzemelerin veya bileşenlerin soğuk bölgelerdeki ısıtılmış barınaklar arasında taşınması sırasında bu durum meydana gelebilir. Düşük sıcaklıktaki ortamlarda aralıklı olarak kullanılan veya taşınırken ekipmanlarda da bu durum yaşanabilir.
Numunenin belirlenen maruz kalma süresi boyunca termal stabiliteye ulaşması gerekir. Ancak zamandan tasarruf etmek için bileşenler en kısa maruz kalma süreleri için değerlendirilir, bu da termal stabiliteye yaklaşır ancak garanti etmez. Boyut ve diğer fiziksel özelliklerdeki farklılıklardan kaynaklanan fiziksel hasar, işlevsellikte kalıcı değişikliklere yol açabilir.
Termal şok sırasında çalışma özelliklerinde meydana gelen kalıcı değişiklikler ve fiziksel hasar, esas olarak boyutlardaki ve diğer fiziksel özelliklerdeki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Termal şok yüzünden ortaya çıkan sorunlar şunlardır:
Termal şok testine genelde dirençler, kondansatörler, transformatörler, indüktörler ve röleler gibi bileşenler tabi tutulmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 107 Termal şok testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel standartlara uygun ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve değerini artırır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu