Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri spesifikasyon olan, “MIL-STD-750 Yarı iletken cihazlar için test yöntemleri” standardında, doğal unsurların zararlı etkilerine ve askeri operasyonları çevreleyen koşullara karşı direnci belirlemek için temel çevresel, fiziksel ve elektriksel testler açıklanmaktadır.
Bu standardın “Yöntem 1056 Termal şok testi (sıvıdan sıvıya)” bölümünde tanımlanan test yöntemi (sıvıdan sıvıya termal şok testi), genel olarak test parçalarına çok güçlü, tekrarlayan termal stres uygulamak için yapılmaktadır. Bu test ile bir ürünün, termal kaynaklı boyut değişikliklerine, çatlak direncine, hermetik bütünlüğe ve elektriksel özelliklerdeki değişikliklere dayanma yeteneği tespit edilmektedir.
Prensip olarak sıcaklık döngüsü testine benzer şekilde termal şok testi (sıvıdan sıvıya), sıcaklık değişim hızının hızlandırılmasına odaklanır. Ürün aşırı yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz bırakılır ve alt tabakadaki sızdırmazlık, tanecik birleştirmeleri, tel bağlamalar, çatlak ve diğer kusurlar açısından test edilir.
Termal şok, bir paketin sahada veya taşıma ortamında hızlı bir değişime uğradığında güvenilirliğini tespit etmek için kullanılır. Bu test yapılırken, paket belirli sıcaklıklarda tutulan sıvılara döngüsel olarak batırılır. Uygun akışkan malzemeler kimyasal olarak inert, yüksek sıcaklıklarda stabil, toksik olmayan, yanmaz, düşük viskoziteli ve ambalaj malzemeleri ile uyumlu olan malzemelerdir. Testler belirli sayıda döngü içinde gerçekleştirilir ve genellikle en yüksek stresli soğuk banyoda sona erer. Termal şoklamanın ardından test edilen ekipmana oda sıcaklığına dönmesi için izin verilir, ardından elektriksel testler ve görsel kontroller yapılır.
Hermetik (hava geçirmez, yalıtımlı) paketler için (seramik ve metal kasalar gibi) cihaz hermetik testlerine tabi tutulur. Gözlemlenen arıza modları ve kusurlar arasında kalıp kırılması veya çatlaması, plastik ambalaj kırıkları veya çatlakları ve hermetik ambalajlarda zayıf sızdırmazlık yer alır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-750 Yöntem 1056 Termal şok testi (sıvıdan sıvıya)” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler, uzun vadede bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu