Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan “MIL-STD-810 Yarı iletken cihazlar için test yöntemleri” standardında, çevresel streslerin ekipman üzerindeki hizmet ömrünün tüm aşamaları üzerindeki etkilerini dikkate alacak gereklilikler ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
“MIL-STD-810 Yöntem 505.5 Güneş radyasyonu testi” standardında, bir ürünün güneş ışınımı ile ilişkili olarak ısıtma etkisi ve ultraviyole ışıkla bozunma etkisine yönelik gereklilikler ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
Her iki güneş radyasyonu testi durumunda da cihaza çarpan ışınım genellikle metrekare başına 1120 watt civarında olmaktadır. Bu radyasyonun nerede olduğuna dair oldukça geniş bir spektrum var, ancak ısıtma etkileri açısından asıl endişe kızılötesi tarafıdır.
İkinci prosedür, foto bozunma yani ultraviyole ışıkla bozunma, ultraviyole radyasyonunun etkilerini tespit etmeye yöneliktir. Foto bozunma, bir malzemenin özelliklerinde genel olarak istenmeyen bir değişikliktir. Foton maruziyeti nedeniyle bir malzemenin bozulması anlamına gelir. Ultraviyole ışığın polimerin oksitlenmesine neden olduğu ve böylece onları kırılgan hale getirdiği bazı polimerler ve çelik rulo sac gibi malzemeler için foto bozulma büyük bir sorundur. Foto bozunma prosedürü, conta arızalarının veya yapışkan bozulmasının araştırılmasını içerir.
MIL-STD 810 standardına göre güneş radyasyonu testi, güneş radyasyonunun, çalışma sırasında veya dünya yüzeyinde veya alt atmosferde korumasız depolama sırasında güneş ışığına maruz kalan ekipman üzerindeki etkilerini belirlemek için yapılır. Benzer olmayan malzemeler arasındaki farklı genleşmeye ek olarak, güneş ışınımının yoğunluğundaki değişiklikler, bileşenlerin farklı oranlarda genleşmesine veya büzülmesine neden olabilir, bu da ciddi gerilimlere ve yapısal bütünlüğün kaybına neden olabilir.
Güneş radyasyonu, ısınmayla ilgili (güneş spektrumunun kızılötesi kısmı) şu sorunlara neden olabilir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında “MIL-STD-810 Yöntem 505.5 Güneş radyasyonu testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu