Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan “MIL-STD-810 Yarı iletken cihazlar için test yöntemleri” standardında, çevresel streslerin ekipmanın hizmet ömrünün tüm aşamaları üzerindeki etkilerini dikkate alacak gereklilikler ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
“MIL-STD-810 Yöntem 510 Kum ve toz testi” standardında, ekipmanın uçuşan kum ve toz etkilerine karşı direncini tespit etmeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi, orta hızlarda hava hareketi ile taşınan kum ve tozu kapsamaktadır. Kum ve toz, sistemlere geçtikçe veya sistemlere yerleştikçe performans olumsuz etkiler. Amaç, ısı emicilerde termal performansı etkileyen veya aşınmalara neden olan kum ve toz birikintilerinin sıkıştığı mekanik sorunları tespit etmektir. Bu sorunlar hem sistemin nasıl göründüğünü hem de elektriksel ve mekanik performansı etkiler.
Söz konusu standarda göre iki tür malzeme söz konusudur. İlk tür kum veya toz, esas olarak 149 mikron veya daha az olan çok çok ince bir maddedir. Bunlar bilgisayarların termal olarak çalışmamasına neden olur veya fanların değiştirilmesini gerektiren bilgisayarları dolduran kumun benzeridir. İkinci malzeme türü 150-850 mikron olan, silikon dioksit malzemesi gibi çok ince kumdur.
Bu standart aşağıdaki üç test prosedürünü içermektedir. Bu prosedürler oda sıcaklığında ve yaklaşık yüzde 30 bağıl nemde gerçekleştirilir:
Test tamamlandığında sonuçlar, şu hususlarda değerlendirilir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “MIL-STD-810 Yöntem 510 Kum ve toz testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel standartlara uygun ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve değerini artırır.
Çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler, uzun vadede bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu