Eski adı Otomotiv Mühendisleri Derneği olan SAE International tarafından geliştirilen “SAE J1455 Ağır hizmet araç uygulamalarında elektronik ekipman tasarımı için önerilen çevresel uygulamalar” standardında, karayolu üzerinde ve arazide ağır hizmet araçları için tasarlanan elektronik ekipmanın performansını ve güvenilirliğini etkileyen çeşitli ortamların yanı sıra, bu araçtan türetilmiş bileşenleri kullanan uygun sabit uygulamalar açıklanmaktadır. Bu tür araçların başında karayolu üzerinde ve dışında kamyonlar, römorklar, otobüsler, inşaat ekipmanları ve aletler dahil olmak üzere tarım ekipmanları gelmektedir.
Söz konusu standart kapsamında gerçekleştirilen mantar testi, aracın elektronik bileşeninin mantarlara karşı direncini belirlemek amacı ile kullanılmaktadır. Bu test aynı zamanda ekipmanın mantarların gelişimi için uygun koşullar altında mantarlardan olumsuz etkilenip etkilenmediğini de belirlemektedir. Bu koşullar arasında yüksek nem, sıcak bir atmosfer ve inorganik tuzlar bulunur.
Mantar gelişiminin ekipman performansı üzerindeki etkileri şu şekildedir:
Mantar büyümesinin etkisini belirlemenin yaygın bir yolu, test edilen malzeme veya ekipmanı bir mantar gözenek çözeltisi ile izole etmektir. Daha sonra, aşılanmış bileşen, mantar büyümesine izin verecek şekilde inkübe edilir. Son olarak numune incelenir ve test edilir. Kuluçka normalde döngüsel sıcaklık ve nem koşulları altında gerçekleşir. Bunlar çevre koşullarını yaklaşık olarak karşılamalı ve uygun mantar gelişimini sağlamalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “SAE J1455 Ağır hizmet araç uygulamalarında elektronik ekipman tasarımı için önerilen çevresel uygulamalar” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel koşullara dayanıklı ürünler, güvenilirlik açısından büyük bir artış sağlar.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Çevresel etkilere karşı dayanıklı ürünler, uzun vadede bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Çevresel koşullara uygunluğu test edilen ürünler, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.
Çevresel koşullara uygunluk, ürünlerin doğru hedef kitleye ulaşmasını ve pazarda kabul görmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu