Sıcaklık testleri en fazla talep gören testler arasındadır. Gelişmiş laboratuvarlarda bir dizi farklı sıcaklık test odası bulunmakta sistemlerdeki bölmelerin boyutları küçük tezgah üstünden büyük sürücüye kadar değişmektedir. Test odalarındaki sıcaklık testi yetenekleri, eksi 70 derecelik düşük sıcaklık testinden 200 derecelik yüksek sıcaklık testine kadar değişmektedir. Ayrıca 1.200 derece sıcaklığa kadar çıkan fırınlar kullanılmaktadır. Ayrıca eksi 196 derece gibi çok düşük sıcaklıklarda özel kurulumlar geliştirme kapasitesine sahiptir.
Genel olarak sıcaklık testleri, bir ekipmanın zorlu koşullarda çalışma yeteneğini tespit etmek için yapılmaktadır. Bu testlerde ekipman sabit bir sıcaklığa maruz bırakılır ya da döngüsel bir sıcaklığa maruz bırakılır. Sabit sıcaklığa maruz bırakma testinde test edilen ekipman, sıcaklığı sabitlenene kadar ıslatılır ve test sıcaklığı, stabilizasyonun ardından en az iki saat süreyle korunur.
Döngüsel sıcaklığa maruz kalma testinde iki farklı prosedür uygulanır. Birinci prosedür depolama prosedürüdür. MIL-STD 810 standardına göre depolama testi döngü sayısı, ortalama bir yılın en şiddetli yerinde, en şiddetli ay boyunca aşırı sıcaklıkların meydana geldiği saatlerin yüzde birlik sıklığına denk gelecek şekilde minimum yedi olarak ayarlanır. Uzun süreli depolama, kritik malzemeler veya yüksek sıcaklığa karşı çok hassas olduğu belirlenen malzemeler dikkate alındığında, tasarım gerekliliklerinin karşılandığından emin olmak için döngü sayısını artırılır. İkinci prosedür çalıştırma prosedürüdür. MIL-STD 810 standardına göre operasyonel maruz kalma testi için minimum döngü sayısı üçtür. Bu sayı normalde test edilen ekipmanın maksimum tepki sıcaklığına ulaşması için yeterlidir. Tekrarlanan sıcaklık tepkisinin elde edilmesi zor olduğu için maksimum yedi döngü önerilir.
Bu testlerde dikkate alınan başlıca uluslararası standartlar şunlardır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında sıcaklık testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin dayanıklılığını artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.
Yerel ve uluslararası çevresel düzenlemelere uygunluk, yasal uyumu garanti eder.
Çevresel standartlara uygun ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve değerini artırır.
Çevresel faktörlere karşı yapılan testler, ürünlerin doğal afetler ve olumsuz koşullar karşısında risklerini minimize eder.
Ürünlerin çevresel standartlara uygunluğu, sektör genelindeki kalite ve güvenlik normlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Çevresel etkiler göz önünde bulundurularak geliştirilen yenilikçi çözümler, ürünlerin rekabet gücünü artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu