EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
İletilen Emisyon Ölçümleri

İletilen emisyonlar öncelikle güç elektroniği cihazlarındaki anahtarlama olaylarından kaynaklanır ve tekrarlanan darbeler şeklindedir. Tekrarlanan sinyal ya bir kare dalga olabilir ya da daha büyük olasılıkla tekrarlayan bir zil sinyali olabilir. Bu standart dalga formları, standart spektrumlara sahiptir. İletilen emisyonlar, elektrik mühendisliğinde elektromanyetik uyumluluk konularının bir parçasını oluşturan, yarı iletken cihazların elektriksel ve manyetik kuplajı, elektronik anahtarı yoluyla meydana gelen güç kalitesindeki etkilerdir.

İletilen emisyon ölçümleri, ekipmana güç ve sinyal taşıyan kablolar üzerinde yapılır. Bu sırada, ölçülen sinyallerin test edilen ekipmandan çıktığından ve kabloya bağlı diğer kaynaklardan kaynaklanmadığından emin olmak gerekir.

İki tür emisyon ölçülür. Ortak mod emisyon ölçümleri, bir kablo üzerinde mevcut toplam parazit akımını ölçmek için kalibre edilmiş bir akım transformatörü kullanır. Akım transformatörünün çıkışı, giriş portunda mevcut voltajı gösteren bir ölçüm alıcısına beslenir. Akım trafosu transfer empedansına göre kalibre edilir. Bu empedans, alıcı giriş voltajını kablo üzerinde akan akımla ilişkilendirir.

Diferansiyel mod emisyon ölçümleri, bir kablodaki bireysel iletken çiftleri arasındaki voltaj ölçümleri olarak yapılır. İzolasyon, iletken çiftine yerleştirilen bir hat empedansı izolasyon ağı tarafından sağlanır.

Ortak mod, asimetrik mod veya toprak kaçağı modu olarak adlandırılır. Diferansiyel mod ise aynı zamanda simetrik mod veya normal mod olarak adlandırılır.

İletilen emisyon standartlarında belirtilen en yaygın frekans aralığı 150 kHz ila 30 MHz’dir. Ancak bu aralık belirli standartlar için daha yüksek veya daha düşük olabilir.

Gerçekleştirilen emisyon testleri, test edilen cihazın alternatif akım şebekesinde oluşturduğu istenmeyen sinyallere odaklanır. Bu ölçümlerin frekans aralığı, yönetmeliğe bağlı olarak 9 kHz ila 30 MHz arasındadır. Yayılan emisyon testi ise test edilen ekipman için havada yayınlanan sinyalleri arar. Bu ölçümlerin frekans aralığı 30 MHz ile 1 GHz arasındadır ve 6 GHz ve üstüne kadar çıkabilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektromanyetik girişim (EMI) ve elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri kapsamında, iletilen emisyon ölçüm hizmetleri de bulunmaktadır.

 

İletilen Emisyon Ölçümleri Yayılan Emisyon Ölçümleri İletilen Duyarlılık Ölçümleri Elektrostatik Boşaltma (ESD) Testi Elektriksel Hızlı Geçiş Testi Güç Frekansı Manyetik Alanı (PFMF) Testi Akım Harmonikleri Testi Geçici Bağışıklık Testi Gerilim Düşüşü Testi Gerilim Değişimi Testi Bindirilmiş Gerilim Testi Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi Kısa Devre Koruması Testi Açık Devre Testi Aşırı Gerilim Testi Dalgalanma Testi Darbe Gerilimi Testi IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 60730 Otomatik Elektrik Kontrolleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri EN 50293 Karayolu Trafik Sinyal Sistemleri - Elektromanyetik Uyumluluk IEC 60669-2-1 Ev ve Benzeri Sabit Elektrik Tesisatları İçin Anahtarlar - Bölüm 2-1: Özel Kurallar - Elektronik Kontrol Cihazları CISPR 15 Elektrikli Aydınlatma ve Benzeri Ekipmanların Radyo Parazit Özelliklerinin Sınırları ve Ölçüm Yöntemleri ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza ISO 11452-4 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 4: Donanım Uyarma Yöntemleri ISO 7637-2 Karayolu Taşıtları - İletim ve Bağlantıdan Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar - Bölüm 2: Yalnızca Besleme Hatları Boyunca Elektriksel Geçici İletim

İletilen Emisyon Ölçümleri Yararları


Maliyetleri Azaltır

Elektronik sistemlerin uyumlu çalışması, arıza ve onarım maliyetlerini azaltır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Parazitlerin cihaz performansını etkilemesini engelleyerek daha verimli ve karlı üretim süreçleri sağlanır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Elektronik cihazların dış ortamdan gelen parazitlere karşı dayanıklı olması, kalite yönetimi süreçlerini güçlendirir.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Cihazların güvenilirliğinin artırılması, müşteri memnuniyetini sağlar ve güvenli kullanım ortamları sunar.

Hedef Kitleyi Belirler

Yüksek performanslı cihazlar, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve müşteri bağlılığını güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Parazitlere karşı dayanıklı yeni teknolojiler, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu