EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
İnşaat Asansörü Periyodik Kontrol ve Muayenesi

Asansör kazalarının şakası yok. Her yıl asansör kazalarının doğrudan bir sonucu olarak çok fazla yaralanma ve ölüm meydana gelmektedir. İnşaat çalışanları asansör kazaları bakımından aşırı risk altındadır. Asansör boşluğu kazaları, inşaat kazalarının en önlenebilir ve ölümcül türlerinden biridir. Zorunlu olmasına rağmen yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı zaman gerçek şaftın üstünde ve içinde bu kazalar meydana gelmektedir.

Alınması gerekli güvenlik önlemleri, birçok işveren tarafından göz ardı edilmektedir. Örneğin işverenlerin her zaman uyması gereken birkaç İş Güvenliği ve Sağlığı İdaresi (OSHA) standardı şunları içermektedir:

  • Asansör boşlukları, inşaat sırasında 2300 kg ağırlığı destekleyen korkuluklara ve kişisel düşme sistemlerine sahip olmalıdır.
  • Açık şaftlar, çalışanların şafta düşmesini önlemek için her zaman işaretlenmeli ve barikat konulmalıdır.
  • Güvenliği etkileyen kusurları olduğu bilinen asansörler, uygun güvenlik prosedürleri uygulanmadan asla kullanılmamalı ve güvenlik cihazları her zaman çalışır urumda olmalıdır.
  • Asansör maksimum yük limitleri asla aşılmamalıdır.
  • Asansör çalışanları, 2 metreden daha yüksek herhangi bir şaftın kenarına yakın çalışırken emniyet kemerlerini takmalıdır.

Asansör boşluğu kazalarının çoğu düşmelerden kaynaklanır. Asansör boşlukları derin ve dar olma eğilimindedir ve bu da genellikle kalıcı yaralanmalara yol açar. Kapalı alan ve uzun düşüş de, kurtarma çabalarını engeller.

Ayrıca düşmeler tek risk değildir. Açık asansör boşlukları, hareketli parçaların arasına sıkışma, hareket eden bir araç veya karşı ağırlık tarafından çarpılma ve düşen enkaz veya çökmüş platformlar tarafından ezilme tehlikeleri de bulunmaktadır ve bunların hepsi ölümcül olabilir. Oysa asansör kazaları basit işveren önlemleri ile önlenebilir. Herşeyden önce inşaat asansörlerinin periyodik bakımlarının yaptırılması gerekmektedir.

Kısaca asansör kazalarının meydana geldiği en yaygın yollar şunlardır: hatalı bakım, hatalı tesviye, aşırı hız, araya girme veya arada kalma ve asansör boşluğuna düşme.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli asansör muayene hizmetleri arasında, inşaat asansörü periyodik kontrol ve muayenesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

İnşaat Asansörü Periyodik Kontrol ve Muayenesi Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Yüksek güvenlik standartlarına sahip olmak, sektörde rakiplerin önüne geçmeyi sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Standartlara uygun hizmet sunmak, firmanın uluslararası alanda tanınırlığını artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Denetim sonuçları, yeni teknolojilerin entegrasyonunu ve işletmenin modernizasyonunu destekler.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Erken tespit edilen sorunlar, enerji verimliliğini artırır ve işletme maliyetlerini düşürerek kârlılığı yükseltir.

Maliyetleri Azaltır

Erken tespit edilen sorunlar, beklenmeyen arıza maliyetlerini azaltır ve uzun vadede işletme giderlerini düşürür.

Riskleri Azaltır

Düzenli kontrol ve bakımlar, potansiyel riskleri belirleyerek kaza ve arızaların önlenmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu