Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 14756 Paslanmaz çelik tencere gereçleri” standardı, paslanmaz çelik tencere ve tavaların en iyi kalite standartlarını karşıladığından kullanıcıların emin olmasını sağlamak amacı ile geliştirilmiştir. Uzun ömürlü olması, paslanmaması ve şık görünmesi nedeniyle paslanmaz çelik tencere ve tavalar, dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Ancak her paslanmaz çelik tencere ve tava aynı değildir. IS 14756 standardı, bunların kalite ve güvenliğinden kullanıcıların emin olmasını sağlamak için bir dizi kural olarak tasarlanmıştır.
Bu standart, malzemenin performansından görünümüne kadar pek çok şeyi kapsamaktadır. Kullanılan paslanmaz çelik tencere ve tavanın sadece şık değil aynı zamanda güvenli ve güvenilir olmasını sağlar.
Kısaca IS 14756 standardında, paslanmaz çelik kapların imalat, kimyasal ve fiziksel özellikleri ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
Paslanmaz çelik gereçlerin kalite parametreleri veya özellikleri şu şekilde tanımlanmıştır:
Söz konusu standart kapsamında gerçekleştirilen başlıca testler şunlardır:
IS 14756 standardına göre paslanmaz çelik pişirme kapları şu şekilde gruplandırılır:
Genel olarak mutfak eşyaları için kullanılan paslanmaz çelik IS 5522 veya IS 15997 standartlarına, kompozit taban için kullanılan malzeme ise IS 15960 standardına uygun olmalıdır. Ürünler ayrıca şekil ve boyut, işçilik ve etiketleme gerekliliklerine uygun olmalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, “IS 14756 Paslanmaz çelik tencere gereçleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.
Dayanıklı ve güvenilir ürünler, pazarda rekabet avantajı sağlar ve markayı öne çıkarır.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlanarak çalışanların motivasyonu artırılır.
Ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğu sağlanarak hukuki uyumsuzluklar engellenir.
Sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynanır ve uyum sağlanır.
Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu