EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler

Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 1660 İşlenmiş alüminyum malzemeler - Özellikler” standardında, şu sayılan ve yaygın olarak kullanılan bazı malzemeler için malzeme kalitesi ve kalınlığına yönelik genel gereklilikler açıklanmaktadır:

  • Dövülmüş alüminyum mutfak eşyaları
  • Kalın tabanlı mutfak eşyaları
  • Bölmeli tepsiler
  • Öğle yemeği kutuları

Alüminyum kaplar, katı, yarı katı ve sıvı gıdaların, suyun ve ev gereçlerinin pişirilmesi, fırınlanması, servis edilmesi veya saklanması için kullanılan, alüminyum veya alaşımlarından üretilen her türlü kabı ifade eder.

Belirtildiği durumlarda kaplar ağır, orta ve hafif olarak sınıflandırılır. Bu sınıflara ait mutfak eşyalarının üretiminde kullanılan levhaların kalınlığı standart içinde verilen tablonun içerdiğinden az olmamalıdır. Bu tablo kapsamında yer almayan mutfak eşyaları için levhanın minimum nominal kalınlığı standartta açıklanmıştır. Kalın dipli kapların kalınlıkları da başka bir tabloda verilmiştir.

Ana gövde IS 21 standardı gereklerine uygun malzemeden üretilmelidir. Diğer alüminyum bileşenler ve mutfak eşyaları IS 21 veya IS 20 standartlarına uygun malzemeden imal edilmelidir. Varsa kapaklar alüminyum, çelik veya sertleştirilmiş camdan olmalı ve IS 21 veya IS 6911 standartlarına uygun olmalıdır.

Teller ve perçinler IS 739 veya IS 740 standartlarına uygun olmalı ve şeritler IS 737 standardına uygun malzemeden üretilmelidir. Paslanmaz çelik kulplar, perçinler ve bağlantı parçaları da kullanılabilir.

Öğle yemeği kutusunun klipsleri IS 739 standardına uygun alüminyum alaşımlı telden yapılmalı ve öğle yemeği kutusunda kullanılan perçinler alüminyum veya paslanmaz çelikten olmalıdır. Öğle yemeği kutusu için contalar ve rulolar polietilenden yapılabilir.

Mutfak eşyaları tek parça halinde preslenmeli veya döndürülmelidir. Dövme alüminyum kaplar söz konusu olduğunda, presleme veya döndürme işlemi ve ayrıca levha üzerindeki negatif tolerans dikkate alınarak, bitmiş kapların kalınlığında izin verilen azalma, yüzde 15’ten fazla olmamalıdır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, “IS 1660 İşlenmiş alüminyum malzemeler - Özellikler” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Gerilme Direnci Testi Sertlik Testi Titreşim Testi Hava Şartlarına Dayanıklılık Testi Malzeme Bileşimi Testi Burulma Testi Yorulma Testi Kırılma Tokluğu Testi Sıkıştırma Testi Sürünme Testi Darbe Testi Brinell Sertlik Testi IS 9000-6 Elektronik ve Elektrik Ürünleri İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 6: Kompozit Sıcaklık / Nem Döngüsel Testi IS 15960 Kompozit Alt Paslanmaz Çelik Pişirme Tabakaları - Özellikler IS 208 Kapı Kolları - Özellikler IS 7231 Klozetler ve Pisuvarlar İçin Plastik Rezervuarlar - Şartname IS 13395 Tencereye İliştirilen Kulak ve Tutamak Tertibatlarının Performansı - Şartname IS 13983 Ev Amaçlı Paslanmaz Çelik Lavabolar - Özellikler IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz) IS 191 Bakır - Özellikler ASTM A370 Çelik Ürünlerinin Mekanik Testi İçin Standart Test Yöntemleri ve Tanımlar ASTM E8/E8M-13a Metalik Malzemelerin Gerilim Testi İçin Standart Test Yöntemleri JIS Z2241 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Oda Sıcaklığında Test Yöntemi ISO 6892-1 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Bölüm 1: Oda Sıcaklığında Test Yöntemi IS 1608 Metalik Malzemeler - Ortam Sıcaklığında Çekme Testi IS 14756 Paslanmaz Çelik Tencere Gereçleri IS 6911 Paslanmaz Çelik Levha, Levha ve Şerit - Özellikler IS 5522 Mutfak Eşyaları İçin Paslanmaz Çelik Levhalar ve Şeritler IS 6528 Paslanmaz Çelik Tel - Özellikler IS 6527 Paslanmaz Çelik Filmaşin IS 740 Genel Mühendislik Amaçlı Dövme Alüminyum ve Alüminyum Alaşım Perçin Stok Şartnamesi IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler IS 8423 Yangınla Mücadele İçin Kontrollü Süzme Hortumu - Özellikler IS 13422 Tek Kullanımlık Cerrahi Kauçuk Eldivenler - Özellikler IS 10908 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı İçin Esnek Kauçuk Borular - Şartname IS 9573 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin Kauçuk Hortum IS 443 Kauçuk Hortumlar İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri IS 447 Kaynak İçin Kauçuk Hortum Spesifikasyonu ISO 2398 Basınçlı Hava İçin Tekstil Takviyeli Kauçuk Hortumlar - Şartname

IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin dayanıklılığı ve fonksiyonelliği test edilerek kalite yönetim sistemleri güçlendirilir.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlanarak çalışanların motivasyonu artırılır.

Standartların Belirlenmesi

Sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynanır ve uyum sağlanır.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğu sağlanarak hukuki uyumsuzluklar engellenir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu