Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 191 Bakır - Özellikler” standardında, çeşitli şekillerdeki bakırların kimyasal bileşimi ve fiziksel özellikleri açıklanmaktadır. Bu standart, rafineri şekilleri yatay, dikey ve sürekli olarak dökülen tel çubukları, kekleri, kütükleri ve külçeleri içerir. Tel çubuklar, kekler ve kütükler dövme ürünler halinde imal edilmeye yöneliktir, külçeler ise dövme ve dökme bakır alaşımlarında alaşımlamaya yöneliktir.
Bu standardın amacı doğrultusunda,
Bugün üretilen farklı rafineri şekilleri standart içinde yer alan tabloda gösterilmektedir. Her tipte, spesifik bakırların gösterilen filmlerde tam bir boyut aralığında veya herhangi bir tedarikçiden tüm formlarda mevcut olması zorunlu değildir.
Katotlar, nodüllerden ve bakır sülfat, kir, gres ve yağ gibi tüm yabancı maddelerden makul ölçüde arınmış olmalı ve kırılmadan olağan kullanıma dayanabilmelidir. Kekler, kütükler ve tel çubuklar, ayarlama veya dökümde büzülme, delik, çatlak, soğuk sertleşme, çukur, eğimli kenar, içbükey üst kısım ve diğer benzer kusurlardan büyük ölçüde arınmış olmalıdır. Bu, fiziksel kusurların önemsiz olduğu külçeler ve külçe çubukları için geçerli değildir.
Bakır, standart içindeki tabloda verilen değerleri aşmayacak şekilde 20 derece sıcaklıkta dirence sahip olmalıdır. Elektriksel direnç (kütle ve hacim) ile iletkenlik ilişkisine ilişkin bilgiler, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından belirlenen standartlara dayanan standart ekinde yer almaktadır (Ek B).
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, “IS 191 Bakır - Özellikler” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin yasal düzenlemelere uygunluğu sağlanarak hukuki uyumsuzluklar engellenir.
Yeni malzemeler ve üretim teknikleri uygulayarak yenilikçi çözümler geliştirilir.
Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.
Üretim süreçlerinde zayıf noktalar tespit edilerek verimli ve etkili bir süreç iyileştirmesi sağlanır.
Dayanıklı ve güvenilir ürünler, pazarda rekabet avantajı sağlar ve markayı öne çıkarır.
Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu