EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz)

Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 2552 Çelik variller (galvanizli ve galvanizsiz)” standardında, nominal kapasitesi 3 ile 150 litre arasında değişen, sabit uçları olan yumuşak çelik (galvanizli ve galvanizsiz) varillerin özellikleri açıklanmaktadır. Bu standardın amaçlar doğrultusunda, IS 1394 standardında verilen terimler geçerlidir.

Variller, çelik sac kalınlığına ve imalata bağlı olarak nominal kapasiteye ve sınıf A1, A2, B1, B2 ve C’ye göre belirlenir. Petrol ürünleri ve parlama noktası 24,5 derecenin altında olan ve sızıntı durumunda yangın riskine yol açan diğer yüksek derecede yanıcı malzemelerin paketlenmesi için A1 ve A2 sınıfı variller önerilmektedir.

B1 ve B2 sınıfı variller, parlama noktası 24,5 derecenin üzerinde olan daha az yanıcı malzemeleri paketlemek için tasarlanmıştır. B1 sınıfı variller, B2 sınıfı varillere kıyasla daha kalın tabakalardan yapılmıştır ve iade edilebilir paketler olarak kullanılması amaçlanmıştır.

C sınıfı variller, parlama noktası 30 derecenin üzerinde olan, toksik olmayan, zehirsiz ve tehlikesiz nitelikteki malzemelerin ambalajlanması için tasarlanmıştır.

IS 2552 standardı, anma kapasiteleri ve iç çapları standart içinde verilen tabloda tanımlanan 13 boyutta varil içermektedir. İstiflenebilir variller için üst veya alt çap, varillerin üst üste rahatça yaslanmasını sağlayacak şekilde uygun şekilde girintili olabilir.

Varillerin gövdesi ve uçları, alıcının isteğine göre yumuşak çelik sac veya galvanizli sacdan yapılmalıdır. Levhalarının çinko kaplaması alıcı tarafından belirtildiği gibi olmalıdır.

Gövde ve uçlarda kullanılan sacın kalınlığı, standart içinde verilen tabloda gösterilen değerlere uygun olmalıdır. Kalınlıktaki değişiklikler ilgili standartlarda belirtilen sınırlara uygun olmalıdır.

Varilin gövdesi tek bir metal levhadan yapılmalıdır. Varil kaplanmamış yumuşak çelik sacdan yapıldığında, uzunlamasına dikiş kaynak yapılmış olmalıdır. C sınıfı variller için, bir varil teneke, galvanizli veya başka şekilde işlenmiş çelik sacdan yapıldığında, uzunlamasına dikiş katlanır ve kilitlenir, alternatif olarak dikiş kaynak yapılmalı ve gerekirse içten ve dıştan uygun şekilde yeniden kaplanmalıdır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, “IS 2552 Çelik variller (galvanizli ve galvanizsiz)” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Gerilme Direnci Testi Sertlik Testi Titreşim Testi Hava Şartlarına Dayanıklılık Testi Malzeme Bileşimi Testi Burulma Testi Yorulma Testi Kırılma Tokluğu Testi Sıkıştırma Testi Sürünme Testi Darbe Testi Brinell Sertlik Testi IS 9000-6 Elektronik ve Elektrik Ürünleri İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 6: Kompozit Sıcaklık / Nem Döngüsel Testi IS 15960 Kompozit Alt Paslanmaz Çelik Pişirme Tabakaları - Özellikler IS 208 Kapı Kolları - Özellikler IS 7231 Klozetler ve Pisuvarlar İçin Plastik Rezervuarlar - Şartname IS 13395 Tencereye İliştirilen Kulak ve Tutamak Tertibatlarının Performansı - Şartname IS 13983 Ev Amaçlı Paslanmaz Çelik Lavabolar - Özellikler IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz) IS 191 Bakır - Özellikler ASTM A370 Çelik Ürünlerinin Mekanik Testi İçin Standart Test Yöntemleri ve Tanımlar ASTM E8/E8M-13a Metalik Malzemelerin Gerilim Testi İçin Standart Test Yöntemleri JIS Z2241 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Oda Sıcaklığında Test Yöntemi ISO 6892-1 Metalik Malzemeler - Çekme Testi - Bölüm 1: Oda Sıcaklığında Test Yöntemi IS 1608 Metalik Malzemeler - Ortam Sıcaklığında Çekme Testi IS 14756 Paslanmaz Çelik Tencere Gereçleri IS 6911 Paslanmaz Çelik Levha, Levha ve Şerit - Özellikler IS 5522 Mutfak Eşyaları İçin Paslanmaz Çelik Levhalar ve Şeritler IS 6528 Paslanmaz Çelik Tel - Özellikler IS 6527 Paslanmaz Çelik Filmaşin IS 740 Genel Mühendislik Amaçlı Dövme Alüminyum ve Alüminyum Alaşım Perçin Stok Şartnamesi IS 1660 İşlenmiş Alüminyum Malzemeler - Özellikler IS 8423 Yangınla Mücadele İçin Kontrollü Süzme Hortumu - Özellikler IS 13422 Tek Kullanımlık Cerrahi Kauçuk Eldivenler - Özellikler IS 10908 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı İçin Esnek Kauçuk Borular - Şartname IS 9573 Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) İçin Kauçuk Hortum IS 443 Kauçuk Hortumlar İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri IS 447 Kaynak İçin Kauçuk Hortum Spesifikasyonu ISO 2398 Basınçlı Hava İçin Tekstil Takviyeli Kauçuk Hortumlar - Şartname

IS 2552 Çelik Variller (Galvanizli ve Galvanizsiz) Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.

Standartların Belirlenmesi

Sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynanır ve uyum sağlanır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Yeni malzemeler ve üretim teknikleri uygulayarak yenilikçi çözümler geliştirilir.

Rekabet Avantajı Sunar

Dayanıklı ve güvenilir ürünler, pazarda rekabet avantajı sağlar ve markayı öne çıkarır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin dayanıklılığı ve fonksiyonelliği test edilerek kalite yönetim sistemleri güçlendirilir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu