Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 6721 PVC sandalet şartnamesi” standardında, enjeksiyonlu kalıplama işlemiyle üretilen PVC sandaletlerin numune alma ve test koşulları ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
Bu standardın amaçları doğrultusunda,
Bu standart iki tip sandaleti kapsar:
PVC sandaletler, standart içinde bulunan tabloda belirtilen fiziksel gerekliliklere uyacak temel malzemeden yapılmalıdır. Sandaletlerin tasarımı, alıcı ile tedarikçi firma arasında mutabakata varıldığı şekilde olmalıdır.
Bitmiş sandaletin boyutları IS 1638 standardına verilen tabloya uygun olmalıdır. Tip 1 PVC sandaletler enjeksiyon kalıplama yoluyla tek parça halinde üretilir. Tip 2 sandaletler enjeksiyon kalıplama ile iki parça halinde üretilir. Daha sonra iki parça birleştirilir. PVC sandaletler çekme, yanma, eğrilme ve soğuk akma izlerinden arındırılmış olacak şekilde üretilmelidir.
Tasarım amacıyla veya takviye amacıyla eklenen nervürlerin kalınlığı hariç sandaletin taban kalınlığı 5 mm’den az olmamalıdır. Sandaletin üst kısmındaki kalınlık 2 mm’den az olmamalıdır. PVC sandaletlerin keskin köşeleri olmamalıdır. Minimum 2 mm yarıçap korunmalıdır.
Numune alma ölçeği ve sandaletlerin spesifikasyona uygunluğuna ilişkin kriterler standart ekinde belirtildiği gibi olmalıdır (Ek B).
Alıcı ile tedarikçi firma arasında aksi kararlaştırılmadıkça, tüm testler malzemenin alıcı tarafından teslim alındığı tarihten itibaren üç ay içinde yapılmalıdır. Bağıl yoğunluk ve sertliğe ilişkin test parçaları, seçilen temsili numuneden hazırlanmalıdır. Diğer tüm testler için, sandalet yapımında kullanılan malzemeyle aynı bileşimden yapılmış ve aynı koşullar altında kürlenmiş test levhaları tedarikçi firma tarafından sağlanmalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, “IS 6721 PVC sandalet şartnamesi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin kalite kontrol süreçlerinin iyileştirilmesi, üretim hatalarını azaltır ve verimliliği artırır.
Zorlu koşullar altında yapılan testler, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Dayanıklı ve sağlam malzemeler, üretim süreçlerinde verimliliği artırır ve maliyetleri düşürür.
Ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, yasal uyumu sağlar.
Ürünlerin dayanıklılık testleri, sektörün kalite standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Dayanıklı malzemeler, bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu