Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 740 Genel mühendislik amaçlı dövme alüminyum ve alüminyum alaşım perçin stok şartnamesi” standardında, genel mühendislik amaçlı dövme alüminyum ve alüminyum alaşımları perçin stoğuna yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.
Bu standardın amaçları doğrultusunda,
Malzemenin kimyasal analizi IS 504 standardına uygun olarak veya spektrokimyasal yöntemle yapılır. Malzeme sağlam ve zararlı kusurlardan arınmış olmalıdır.
Perçin stoğunun çapları ve toleransları IS 3577 standardında verildiği gibi olmalıdır.
Aynı çapta, aynı şekilde ve aynı kalitede üretilen perçin stokları, ağırlığı 250 kg’a kadar partiler halinde gruplandırılır ve her partiden seçilen bir rulo veya uzunluktan bir test numunesi kesilir. Isıl işleme tabi tutulabilen alaşımlar söz konusu olduğunda, her ısıl işlem partisinden bir test numunesi alınır. Test numunelerinin herhangi biri kapatılmadan önce, temsil ettikleri parti veya ısıl işlem ambarı ile tanımlanacak şekilde işaretlenir.
Alüminyum ve ısıl işleme tabi tutulmayan alüminyum alaşımları durumunda, test numuneleri tedarik edildiği şekilde malzemeden alınır ve test edilmeden önce tavlanmaz veya mekanik olarak işlenmez.
Çekme testi IS 1816 standardına uygun olarak yapılır. Kafa şekillendirme testi, sadece yüzde 1mm çap ve üzeri perçin stoğuna uygulanır. 1,6mm ila 6,5mm çapındaki perçin stoğu için, çapa eşit uzunluktaki perçin stoku, eksenel yönde soğuk olarak düzleştirilir. Düzleştirilmiş parçanın çapı orijinal çapın iki katına eşittir. 6,5mm’den büyük çaplar için düzleştirilmiş parçanın çapı, orijinal çapın 1,8 katına eşit olmalıdır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında mekanik testler kapsamında, “IS 740 Genel mühendislik amaçlı dövme alüminyum ve alüminyum alaşım perçin stok şartnamesi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Üretim süreçlerinde olası hataların erkenden tespit edilmesi, verimliliği artırarak maliyetleri düşürür.
Ürünlerin dayanıklılığı ve fonksiyonelliği test edilerek kalite yönetim sistemleri güçlendirilir.
Ürünlerin küresel standartlara uygunluğu, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini sağlar.
Sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynanır ve uyum sağlanır.
Dayanıklı ve güvenilir ürünler, pazarda rekabet avantajı sağlar ve markayı öne çıkarır.
Üretim süreçlerinde zayıf noktalar tespit edilerek verimli ve etkili bir süreç iyileştirmesi sağlanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu