EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi

IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi

Hindistan Standartları Bürosu (BIS) tarafından yayınlanan “IS 9000-8 Elektronik ve elektrikli öğeler için temel çevresel test prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (sinüzoidal) testi” standardında, temel çevresel test prosedürlerinin bir parçası olarak elektronik ve elektrikli cihazlar için titreşim (sinüzoidal) testi prosedürü açıklanmaktadır.

Tanımlanan test yönteminin amacı, belirtilen performanstaki mekanik zayıflığı veya bozulmayı belirlemek ve bilgileri, ilgili spesifikasyon ile birlikte, bir ekipman veya bileşenin kabul edilebilir olup olmadığına karar vermek için kullanmaktır. Bazı durumlarda öğelerin yapısal bütünlüğünü belirlemek veya dinamik davranışlarını incelemek için de bu yöntem kullanılmaktadır.

Bir öğenin titreşim sırasında çalışması veya sadece hayatta kalması gerekip gerekmediğine yönelik titreşim koşullarının, ilgili spesifikasyonda belirtilmesi gerekir. Titreşim testi, her zaman belirli derecede mühendislik muhakemesi gerektirir, bu yüzden test gereksinimlerinin seçilmesi ve sonuçların yorumlanması sırasında dikkatli olmak gerekir.

Bu standardın temel kısmı, öncelikle testin belirli noktalarda kontrol edilmesi yöntemleriyle ilgilenir ve ayrıntılı olarak test prosedürünü içerir. Titreşim hareketi gereklilikleri, frekans aralıkları, genlikler ve dayanıklılık süreleri dahil olmak üzere şiddet seçimi de bu standartta belirtilmiştir.

Titreşim (sinüzoidal) testi, nakliye veya hizmet sırasında gemilerde, uçaklarda, kara taşıtlarında, rotorlu taşıtlarda ve uzay uygulamalarında veya makine ve sismik olaylarda olduğu gibi öncelikle dönen, darbeli veya salınımlı kuvvetler tarafından oluşturulan harmonik modelin titreşimini içeren koşullara maruz kalan elektrikli ve elektronik öğelere uygulanabilir. Temel olarak, bir öğenin belirli bir frekans aralığında veya belirli bir süre boyunca ayrı frekanslarda sinüzoidal titreşime tabi tutulmasından oluşur.

Test sonuçları değerlendirilirken, titreşim şiddeti, frekans aralığı, titreşim genliği ve dayanıklılık süresi (tarama döngüleri veya zaman olarak) gibi parametrelerin birleşimiyle tanımlanır. Her parametre için ilgili spesifikasyon, standartta yer alan önerilen aralıklar arasından uygun gereksinimler seçilir. Bununla birlikte, bilinen ortamın önemli ölçüde farklı olması halinde gereklilikler, ilgili spesifikasyon aracılığıyla bununla ilişkilendirilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında IS 9000-8 standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Çevre testleri, ürünlerin çevresel standartlara uygunluğunu kontrol ederek kalite yönetim sistemlerini güçlendirir.

Riskleri Azaltır

Çevre testleri, ürünlerin çevreye zararlı olabilecek etkilerini tespit ederek olası riskleri ortadan kaldırır.

Hukuki Uyum Sağlar

Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu