EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından, tek veya çok bileşenli kumaşlar (kaplamalı, kapitone, çok katmanlı, çok katlı yapılar ve benzer kombinasyonlar) şeklinde dikey olarak kullanılan esnek malzemelerin alev yayılma özelliklerini belirlemek amacı ile iki farklı test yönteminin açıklandığı ISO 15025 standardı geliştirilmiştir. Bu standardın temelini İngiliz Standartlar Enstitüsü (BSI) tarafından geliştirilen BS EN 532 standardı teşkil etmektedir. Bu standart ülkemizde de Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 15025 Koruyucu giyecekler - Aleve karşı koruma - Sınırlandırılmış alev sıçraması için deney metodu.

ISO 15025 standardında sunulan iki test yöntemi yüzey tutuşması ve alt kenar tutuşmasıdır. Bu test yöntemleri, aşırı derecede eriyen veya küçülen malzemeler için uygun bulunmamaktadır.

Sınırlı alev yayma özelliğine sahip malzemeler ve giyecekler için bir başka standart, ISO 14116 standardıdır. Bu standartta, küçük alevlerle ara sıra ve kısa süreli temas halinde koruyucu giyeceklerin yanması ve bir tehlike oluşturması ihtimalini azaltmak için malzemelerin, malzeme montajlarının ve koruyucu giyeceklerin sınırlı alev yayılma özelliklerine yönelik performans gereklilikleri açıklanmaktadır. Ayrıca bu standartta, tasarım gereksinimleri, mekanik gereksinimler, işaretleme kriterleri ve üretici tarafından sağlanan bilgiler de yer almaktadır. Bu standart da ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 14116 Koruyucu giyecekler - Isıya ve aleve karşı koruma - Sınırlı alev yayma özelliğine sahip malzemeler, malzeme grupları ve giyecekler. Aleve karşı korumaya ilave olarak ısı tehlikelerine karşı da koruma gerekiyorsa, bu durumda bu uluslararası standart uygun görülmemekte, bunun yerine ISO 11612 standardının kullanılması önerilmektedir (TS EN ISO 11612 Koruyucu giyecekler - Isı ve aleve karşı koruyucu giyecek - Asgari performans gereklilikleri).

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü yanmazlık test hizmetleri çerçevesinde, ısı ve aleve karşı koruyucu giyeceklerde sınırlı alev sıçraması test hizmetleri de vermektedir.

 

Birincil ve İkincil Tutuşturma Kaynakları İle Yatakların Tutuşabilirliği Test Metodu Askeri Amaçla Kullanılan Branda Bezi Testi BS 4790 Standardına Göre Test Edilen Tekstil Zemin Kaplamalarının Sınıflandırma ve Değerlendirilmesi Çocuk Yatak Kıyafetleri Yanma Davranışı Testi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi Gece Giysilerinin Yanma Davranışı Testi Giysi ve Giysilik Kumaşlarda Yanma Testi Halı ve Kilimlerin Yüzey Yanabilirliği Testi Tarım ve Ormancılıkta Kullanılan Makina ve Traktörlerde İç Malzemeler Yanma Davranışı Testi Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi Döşeme İle Kaplanmış Mobilyanın Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Döşenmiş Yatak Tabanları ve Döşeklerin Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi Motorlu Taşıtlarda İç Malzemelerin Yanma Davranışı Testi Perdelik Kumaşlar, Drapeler ve Pencere Storları İçin Yanma Gereklilikleri Testi Pijama ve Sabahlıklarda Kullanılan Kumaş ve Kombinasyonlarının Yanma Performansı Salon Perdeleri ve Perdeler Yanma Özelliği Testi Hazır Giyim Kumaşlarının Yanma Özelliği Testi Tekstil Ürünleri Yanma Özellikleri, Perdeler Sınıflandırma Şeması Yer Döşemelerinin Yanma Karakteri, Çevre Sıcaklığında Tablet Testi Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu) Yatak Malzemelerinin Tutuşabilirliğinin Değerlendirilmesi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Yataklar, Divanlar ve Yatak Bazalarının Tutuşma Dayanımı İçin Şartname Yatay Konumdaki Kenarlardan Tutuşturulan Numunelerden Alev Yayılma Özelliği Testi

Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi Yararları


Süreç İyileştirmesi

Yanmazlık testleri, üretim süreçlerinde güvenlik standartlarına uygunluğun sürekli olarak izlenmesini sağlar.

Riskleri Azaltır

Yanmazlık testleri, ürünlerin yangın riskini azaltarak güvenli kullanım sağlar ve potansiyel tehlikeleri önler.

Maliyetleri Azaltır

Yanmazlık testleri sayesinde yangın riski olan ürünlerin piyasaya sürülmesi engellenir, böylece olası maddi kayıplar önlenir.

Rekabet Avantajı Sunar

Yanmazlık testlerinden başarıyla geçen ürünler, pazarda güvenilirlik ve kalite imajı oluşturarak rekabet avantajı sağlar.

Marka Değerini Artırır

Yanmazlık testlerinden geçen ürünler, markanın güvenlik ve kalite konusundaki imajını güçlendirir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik standartlarına uygun testler, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini ve tanınırlığını artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu