EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG)

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin termogravimetrisi (TG)” şu bölümlerden oluşmaktadır:

  • ISO 11358-1 Bölüm 1: Genel ilkeler
  • ISO 11358-2 Bölüm 2: Aktivasyon enerjisinin belirlenmesi
  • ISO 11358-3 Bölüm 3: Ozawa-Friedman grafiğini kullanarak aktivasyon enerjisinin belirlenmesi ve reaksiyon kinetiğinin analizi

ISO 11358-1 standardında, termogravimetrik teknikler kullanılarak polimerlerin analizi için genel koşullar açıklanmaktadır. Bu standart, sıvılara veya katılara uygulanabilir. Katı malzemeler pelet, granül veya toz formunda olabilir. Uygun numune boyutuna küçültülmüş fabrikasyon şekiller de bu yöntemle analiz edilebilir. Bu standart, kütle değişiklikleriyle ilişkili fiziksel etkilerin ve kimyasal reaksiyonların araştırılmasına yönelik yöntemler içerir. Bu yöntemler, polimerlerin ayrışma sıcaklıklarını ve hızlarını belirlemek ve aynı zamanda içerdikleri uçucu madde, katkı maddeleri veya dolgu maddelerinin miktarlarını ölçmek için kullanılabilir. Kısaca bu standart, dinamik moddaki (programlanmış sıcaklık koşulları altında sıcaklığa veya zamana karşı kütle değişimi) veya izotermal moddaki (sabit sıcaklıkta zamana karşı kütle değişimi) ölçümler için geçerlidir.

ISO 11358-2 standardında, termogravimetrik bir teknik kullanılarak polimerlerin ayrışması için Arrhenius formülündeki aktivasyon enerjisinin belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu yöntem sadece reaksiyonun tek bir mekanizma ile ilerlemesi durumunda uygulanabilir. Açıkça ayrılmış tek aşamalı adımlardan oluşması durumunda çok aşamalı reaksiyonlara uygulanabilir.

ISO 11358-3 standardında, Ozawa-Friedman grafiğini kullanarak aktivasyon enerjisini belirlemek için bir analiz yöntemi açıklanmaktadır. Bu standart aynı zamanda termogravimetri ile belirlenen reaksiyon kinetiğinin doğrulanması için ana grafiklerin hazırlanmasını da içerir.

Polimerlerin termogravimetrik analizi (TGA), sıcaklık ve zamanın bir fonksiyonu olarak ağırlık değişikliklerini ölçmek için yapılmaktadır. Polimerik malzemelerin ağırlık değişimleri, bozunma ve oksidasyon reaksiyonlarının yanı sıra süblimleşme, buharlaşma ve desorpsiyon gibi fiziksel işlemlerden de kaynaklanabilir. Bu arada TGA-DSC ve TGA-EGA gibi farklı termal karakterizasyon tekniklerinin kombinasyonları da kullanılmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, “ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin termogravimetrisi (TG)” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) Yararları


Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Riskleri Azaltır

Ürünlerin içerdiği zararlı maddelerin analizi, potansiyel riskleri önceden tespit eder.

Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu