Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 16474-3 Boyalar ve vernikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV lambalar” standardında, malzemeler gerçek son kullanım ortamlarında gün ışığına veya pencere camından gün ışığına maruz kaldığında ortaya çıkan hava koşulları etkilerini yeniden oluşturmak için tasarlanmış aparatlarda kaplamaların floresan UV lambalarına, ısıya ve suya maruz bırakılmasına yönelik yöntemler açıklanmaktadır.
Kaplamalar, sıcaklık, nem veya su gibi kontrollü çevre koşulları altında farklı türdeki floresan UV lambalarına maruz bırakılır. Farklı malzemelerin test edilmesine yönelik tüm gereksinimleri karşılamak için farklı tipte floresan UV lamba kullanılabilir. Numune hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi, belirli malzemelere yönelik diğer uluslararası standartların kapsamındadır.
Genel rehberlik “ISO 16474-1 Boyalar ve vernikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 1: Genel rehberlik” standardında verilmektedir.
Plastikler için floresan UV lambasına maruz kalma değerleri “ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV lambalar” standardında açıklanmaktadır.
Prensip olarak floresan UV lambalar, uygun şekilde bakımı yapıldığında, spektrumun ultraviyole (UV) bölgesindeki gün ışığının spektral ışınımını simüle etmek için kullanılmaktadır. Numuneler, kontrollü çevre koşulları altında çeşitli seviyelerde UV radyasyonuna, ısıya ve neme maruz bırakılır.
Maruz kalma koşulları şunlar seçilerek değiştirilebilir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “ISO 16474-3 Boyalar ve vernikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV lambalar” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.
Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.
Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.
Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.
Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu