EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ISO 16750-2 Karayolu Taşıtları - Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Çevresel Koşullar ve Testler - Bölüm 2: Elektrik Yükleri

ISO 16750-2 Karayolu Taşıtları - Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Çevresel Koşullar ve Testler - Bölüm 2: Elektrik Yükleri

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 16750-2 Karayolu taşıtları - Elektrikli ve elektronik ekipmanlar için çevresel koşullar ve testler - Bölüm 2: Elektrik yükleri” standardında, karayolu taşıtlarına yönelik elektrikli ve elektronik sistemler ve bileşenler için gereksinimler açıklanmaktadır. Bu gereksinimler, potansiyel çevresel stresleri içerir. Bu standartta, araç üzerinde veya içinde özel montaj konumu için önerilen test yöntemleri açıklanmaktadır. Bu standart elektrik yüklerini içerir.

Bu standardın, motosiklet ve mopet sistemleri ve bileşenleri için çevresel gerekliliklere veya testlere uygulanması amaçlanmamıştır. Elektromanyetik uyumluluk (EMC) bu standardın kapsamında değildir. Elektrik yükleri montaj konumundan bağımsızdır ancak araç kablo demetindeki ve bağlantı sistemindeki elektrik empedansına (hem direnç hem de endüktans dahil) bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Üretim için piyasaya sürülen sistemler ve bunların bileşenleri veya bu standardın yayınlanma tarihinden önce halihazırda geliştirilmekte olan sistemler ve bunların bileşenleri, bir öncekine kıyasla bu standartta yapılan değişiklikleri yerine getirmekten muaf tutulmuştur.

ISO 16750-2 standardında tanımlanan test yöntemleri şunları içermektedir:

  • Doğru akım besleme gerilimi
  • Aşırı gerilim
  • Üst üste binmiş alternatif gerilim
  • Besleme voltajının yavaş azalması ve artması
  • Besleme geriliminde kesintiler
  • Ters voltaj
  • Toprak referansı ve besleme ofseti
  • Açık devre testleri
  • Kısa devre koruması
  • Dayanım gerilimi
  • Yalıtım direnci
  • Elektromanyetik uyumluluk

Örneğin, doğru akım besleme voltajı testinin amacı, minimum ve maksimum besleme voltajında ekipmanın işlevselliğini doğrulamaktır. Aşırı gerilim testi, jeneratör regülatörünün arızalandığı ve böylece jeneratörün çıkış voltajının normal değerlerin üzerine çıktığı durumu simüle etmektedir. Üst üste binmiş alternatif gerilim testi, doğru akım kaynağındaki artık alternatif akımı simüle etmektedir. Besleme geriliminin yavaş yavaş azalması ve artması testi, bataryanın kademeli olarak boşalmasını ve yeniden şarj edilmesini simüle etmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “ISO 16750-2 Karayolu taşıtları - Elektrikli ve elektronik ekipmanlar için çevresel koşullar ve testler - Bölüm 2: Elektrik yükleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

ISO 16750-2 Karayolu Taşıtları - Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Çevresel Koşullar ve Testler - Bölüm 2: Elektrik Yükleri Yararları


Standartların Belirlenmesi

Testler, sanayi genelindeki kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.

Güvenilirlik Artışı

Test edilen ürünler, dayanıklılıklarını kanıtlar ve güvenilirliklerini artırarak uzun ömürlü kullanım sağlar.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerin dayanıklılığı ve performansı, müşteri güvenini kazanarak memnuniyeti artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Performans ve güvenilirlik testleri, ürünlerin verimli çalışmasını sağlar, böylece operasyonel maliyetler düşer ve kârlılık artar.

Rekabet Avantajı Sunar

Sektördeki diğer ürünlere göre dayanıklı ve güvenilir olanlar, pazarda öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Küresel endüstriyel standartlara uygunluk, ürünlerin uluslararası pazarda tanınmasını ve kabul edilmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu