EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar

ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV lambalar” standardında, malzemeler gerçek son kullanım ortamlarında küresel güneş radyasyonuna veya pencere camı yoluyla güneş radyasyonuna maruz kaldığında ortaya çıkan hava koşulları etkilerini simüle etmek için tasarlanmış aparatlarda numuneleri floresan UV radyasyonuna, ısıya veya suya maruz bırakmaya yönelik yöntemler açıklanmaktadır.

Test yapılırken numuneler sıcaklık, nem ve su gibi kontrollü çevre koşulları altında floresan UV lambalarına maruz bırakılır. Farklı malzemelerin test edilmesine yönelik tüm gereksinimleri karşılamak için farklı tipte floresan UV lamba kullanılmaktadır. Numune hazırlama ve sonuçların değerlendirilmesi, belirli malzemelere yönelik diğer uluslararası standartların kapsamındadır.

Genel rehberlik ise “ISO 4892-1 Plastikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 1: Genel rehberlik” standardında yer almaktadır. Boyalar, vernikler ve diğer kaplamalar için floresan UV lambasına maruz kalma değerleri “ISO 11507 Boyalar ve vernikler - Kaplamaların yapay hava koşullarına maruz kalması - Floresan UV lambalarına ve suya maruz kalma” standardında açıklanmıştır.

Prensip olarak floresan UV lambalar, üreticinin lamba bakımı konusundaki tavsiyeleri izlendiğinde, spektrumun kısa dalga boylu ultraviyole bölgesindeki küresel güneş radyasyonunun spektral ışınımını simüle etmek için kullanılmaktadır. Numuneler, kontrollü çevre koşulları altında çeşitli seviyelerde UV radyasyonuna, ısıya ve neme maruz bırakılır.

Maruz kalma koşulları şunlar seçilerek değiştirilebilir:

  • Floresan UV lambasının tipi
  • Işınım seviyesi
  • UV’ye maruz kalma sırasındaki sıcaklık
  • Islatma türü
  • Islanma sıcaklığı ve döngüsü
  • UV / karanlık döngüsünün zamanlaması

Islatma genellikle su buharının açıkta kalan numune yüzeyinde yoğunlaşması veya test numunelerine demineralize/deiyonize su püskürtülmesi yoluyla üretilir. Prosedürler, numune düzleminde ışınımın ve ışınım maruziyetinin ölçümünü içerebilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar ışık kaynaklarına maruz kalma yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV lambalar” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar Yararları


Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Maliyetleri Azaltır

Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu