EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen “ISO 9227 Yapay atmosferlerde korozyon testleri - Tuz püskürtme testleri” standardında, kalıcı veya geçici korozyon koruması olsun veya olmasın, metalik malzemelerin korozyon direncinin değerlendirilmesine yönelik nötr tuz spreyi, asetik asit tuzu spreyi ve bakırla hızlandırılmış asetik asit tuzu spreyi testlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılacak aparat, reaktifler ve prosedürler açıklanmaktadır. Ancak bu standart, test örneklerinin boyutlarını veya türlerini, belirli bir ürün için kullanılacak maruz kalma süresini veya sonuçların yorumlanmasını kapsamaz. Bu tür ayrıntılar uygun ürün spesifikasyonlarında yer almaktadır.

Nötr tuz spreyi testi özellikle şunlar için geçerlidir:

  • Metaller ve bunların alaşımları
  • Metalik kaplamalar (anodik ve katodik)
  • Dönüşüm kaplamaları
  • Anodik oksit kaplamalar
  • Metalik malzemeler üzerindeki organik kaplamalar

Asetik asit tuzu spreyi testi ya da bakırla hızlandırılmış asetik asit tuzu spreyi, özellikle “bakır + nikel + krom” veya “nikel + krom” dan oluşan dekoratif kaplamaların test edilmesinde kullanışlıdır.

Tuz püskürtme yöntemlerinin tümü, korozyon koruması olsun ya da olmasın, metalik bir malzemenin kalitesinin korunduğunun kontrol edilmesi için uygundur. Korozyon direncine göre farklı malzemeleri birbirine göre sıralamak veya test edilen malzemenin uzun vadeli korozyon direncini tahmin etmek için karşılaştırmalı testlerde kullanılmaları amaçlanmamıştır.

ISO 9227 yapay atmosferlerde yapılan bir korozyon testidir. Bir tür tuz püskürtme testidir. Özellikle organik ve inorganik kaplamalardaki süreksizliklerin, gözeneklerin ve hasarların tespit edilmesinde ve ayrıca metalik malzemelerin korozyon direncinin değerlendirilmesinde faydalıdır. Aynı zamanda, korozyon koruması olsun veya olmasın, metalik bir malzemenin karşılaştırmalı kalitesinin korunup korunmadığını belirlemek için önemli bir araçtır.

Bununla birlikte, son kullanım koşullarındaki korozyon stresi, test sırasındakilerden önemli ölçüde farklıdır ve tuz spreyinin etkisine karşı direnç ile korozyona karşı direnç arasında doğrudan bir ilişki bulunmamaktadır. Bu şekilde sonuçlar, farklı kaplama sistemlerinin uzun vadeli davranışlarına ilişkin karşılaştırmalı bir kılavuz olarak veya farklı malzemeleri birbirine göre sıralamak için kullanılmamalıdır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “ISO 9227 Yapay atmosferlerde korozyon testleri - Tuz püskürtme testleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Çevre dostu testlerle uluslararası sertifikaların alınması, markanın global pazarda tanınırlığını artırır.

Maliyetleri Azaltır

Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.

Riskleri Azaltır

Çevre testleri, ürünlerin çevreye zararlı olabilecek etkilerini tespit ederek olası riskleri ortadan kaldırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu