EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ITOP No: 1-2-601 Titreşim Testi

Bir Uluslararası Test İşlemleri Prosedürü (ITOP) olan “ITOP No: 1-2-601 Titreşim testi” prosedüründe iki tür titreşim testi açıklanmaktadır:

  • Görev / saha güvenliği sağlanan kargo testi: Bu test yöntemi, sevkiyatlar sırasında ordu malzemelerinin taşınmasını simüle eder.
  • Kara araçları veya helikopterlerdeki ekipmanların yaşadığı taktiksel titreşim ortamını simüle etmek için uygulamaya dayalı bir titreşim testi.

ITOP testleri esas olarak şunlar için geçerlidir:

  • Mühimmat (yakın destek roketleri ve füzeleri dahil)
  • Elektronik ekipman
  • Mekanik ekipman
  • Optik ekipman

Söz konusu ITOP 1-2-601 titreşim testinin, sabit kanatlı uçaklara, füzelere ve gemilere monte edilen ekipmanlara yönelik titreşim ortamlarını temsil etmesi amaçlanmamıştır. Bu ortamlara ilişkin bilgiler “MIL-STD-810 Savunma bölümü test yöntem standardı: Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardında yer almaktadır.

Bu test işlemleri prosedürü, çoklu serbestlik derecesi senaryoları için laboratuvar titreşim test programlarının geliştirilmesinde bir kılavuz olarak kullanılmaktadır. Bu prosedür, bir titreşim masası üzerindeki alan titreşim ortamlarını simüle etmek için kullanılan laboratuvar titreşim test programlarının geliştirilmesine yönelik hususları ve teknikleri içermektedir.

Laboratuvar titreşim testleri, daha fazla zaman alan ve daha az maliyetli saha maruziyet testleri yerine yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu test işlemleri prosedürü özellikle frekans alanlı titreşim spektrumlarına göre kontrol edilen rastgele titreşim testini ele almakta ve mekanik çoklu serbestlik dereceli senaryolara vurgu yaparak çoklu uyarıcı (sarsıcı veya aktüatör) senaryolarını ele almayı amaçlamaktadır.

Tek uyarıcılı / tek eksenli ve çoklu uyarıcılı / çoklu eksenli testler arasında hem mekanik hem de kontrol açısından karmaşıklıkta önemli bir artış bulunmaktadır. Tanımlar ve terminoloji tutarlılığından veri analizi tekniklerine kadar çoklu uyarıcılı / çoklu eksenli testlere özgü konular ele alınmaktadır.

Güvenli kargo testi, nakliye konfigürasyonunun taşınmasının güvenli olmasını ve titreşim ortamından olumsuz etkilenmemesini sağlar. Bu testleri gerçekleştirmek için paket, titreşim tertibatına sıkı bir şekilde sabitlenir. Paketlenmemiş olanlar titreşim düzeneğine normal yönlerinde bağlanır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “DEF STAN 00-35 Savunma malzemesi için çevresel el kitabı - Bölüm 3: Çevresel test yöntemleri” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

ITOP No: 1-2-601 Titreşim Testi Yararları


Güvenilirlik Artışı

Askeri çevre koşullarına dayanıklı ürünler, güvenilirliği artırır ve uzun vadeli performansı garanti eder.

Süreç İyileştirmesi

Çevresel faktörlere dayanıklı ürünlerin üretimi, süreçlerde sürekli iyileştirmelere olanak tanır.

Riskleri Azaltır

Askeri çevre standartlarına uygun ürünler, olumsuz çevresel koşullara karşı daha dayanıklıdır ve riskleri azaltır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Askeri çevre koşullarına uygun yeni teknolojiler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.

Hukuki Uyum Sağlar

Askeri çevre standartlarına uygunluk, ilgili yasal düzenlemelere ve hükümet gereksinimlerine uyumu garanti eder.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre şartlarına dayanıklı ürünler, operasyonel verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu