Son 60 yılda uranyum dünyanın en önemli enerji minerallerinden biri haline gelmiştir. Uranyum, diğer birçok metale benzer şekilde çıkarılır ve konsantre edilir. Uranyumun neredeyse tamamı elektrik yapımında kullanılırken, küçük bir kısmı tıbbi izotop üretimi gibi önemli bir görev için kullanılıyor. Bazıları, özellikle denizcilik olmak üzere, deniz tahrik gücünde de kullanılır. Uranyum, yer kabuğunda ortalama milyonda 2,8 parça konsantrasyona sahip ve doğal olarak oluşan bir elementtir. İzleri hemen hemen her yerde görülür. Altın, gümüş veya cıvadan daha fazla, kalay kadar ve kobalt veya kurşundan biraz daha az miktarda bulunur. Okyanuslarda da büyük miktarlarda uranyum bulunur, ancak konsantrasyonları çok düşüktür.
Uranyum, kayalarda ve deniz suyunda bulunan nispeten yaygın bir metaldir. Ekonomik yoğunlukları nadir değildir. Maden kaynaklarının miktarları genel olarak algılanandan daha fazladır. Dünyanın bilinen uranyum kaynakları, artan maden arama faaliyetleri nedeniyle son on yılda en az dörtte bir oranında artmıştır.
Diğer mineral veya metallerde olduğu gibi uranyumun toplam dünya kaynakları tam olarak bilinmemektedir. Uzun vadeli arz güvenliğinin tek anlamlı ölçüsü, zeminde çıkarılabilecek bilinen rezervlerdir. Cevher kütlesi, tanımı gereği, metalin ekonomik olarak geri kazanılabileceği bir mineralizasyon oluşumudur. Cevher kütleleri ve dolayısıyla ölçülen kaynaklar (cevher kütlelerinden ekonomik olarak geri kazanılabileceği bilinen miktar) bu nedenle hem çıkarma maliyetlerine hem de piyasa fiyatlarına bağlıdır
Uranyum, yerinde liç (üretimin yüzde 57’si) veya cevherlerin geleneksel yeraltı veya açık ocak madenciliği (üretimin yüzde 43’ü) ile çıkarılır. Yerinde madencilik sırasında, cevher minerallerini çözdüğü uranyum cevheri yatağına sondaj deliklerinden aşağı bir liç solüsyonu pompalanır. Uranyum açısından zengin sıvı daha sonra yüzeye geri pompalanır ve uranyum bileşiklerini çözeltiden çıkarmak için işlenir. Geleneksel madencilikte cevherler, cevher malzemelerinin tek tip bir parçacık boyutuna öğütülmesi ve ardından cevherin kimyasal liç ile uranyum çıkarmak için işlenir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen madencilik analitik hizmetler, jeokimya testleri kapsamında uranyum arama hizmetleri de bulunmaktadır.
Analitik sonuçlar, çalışanların başarılarını daha iyi değerlendirmelerine olanak tanır ve süreçlerin daha şeffaf hale gelmesi, motivasyonlarını artırır.
Doğru ve tutarlı analizler, firmanın güvenilirliğini artırarak, iş ortakları ve müşteriler arasında güçlü bir güven ilişkisi oluşturur.
Verimli analizler, kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlar ve gereksiz harcamaları ortadan kaldırarak maliyetleri düşürür.
Küresel analizler ve uluslararası verilerin kullanımı, firmanın dünya çapında rekabet edebilmesine yardımcı olur ve uluslararası pazarda tanınırlığını artırır.
Veriye dayalı analizler, mevcut iş süreçlerini değerlendirerek iyileştirme fırsatlarını tespit etmeyi sağlar, bu da sürekli gelişim ve daha iyi verimlilik sağlar.
Hızlı ve doğru analizler, müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilmesini sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu