EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kadmiyum (Cd) İçeriği Testi

Günümüzde kadmiyumun yaygın endüstriyel kullanımları piller, alaşımlar, kaplamalar (elektrokaplama), güneş pilleri, plastik stabilizatörler ve pigmentlerdir. Lityum iyon piller, hafif elektronik cihazlar açısından önemli bir popülerlik kazanırken, Ni-Cd pillerin endüstriyel uygulamalarına yönelik yeni pazar fırsatları, kadmiyum kullanımını artırmaya devam etmektedir. Güneş enerjisine yapılan yatırımların artması gelecekte kadmiyum kullanımını da artıracaktır.

Kadmiyum ve bileşikleri oldukça toksiktir ve bu metale maruz kalmanın kansere neden olduğu ve vücudun kardiyovasküler, gastrointestinal, nörolojik, üreme ve solunum sistemlerini hedef aldığı bilinmektedir.

Kadmiyum, kendisini üreticiler için çekici kılan çeşitli fiziksel özelliklere sahip bir metaldir. En başta uygun bir elektrik iletkenidir, yüksek sıcaklıklara dayanır ve korozyona karşı dayanıklıdır. Bu özellikler, şarj edilebilir nikel-kadmiyum (NiCd) pillerin bir bileşeni olarak üretimde birincil kullanımına yol açmıştır.

Kadmiyum, şarj edilebilir pillerde malzeme olarak kullanılmasına rağmen insanlar için oldukça toksiktir. Tüketici ve çevre sağlığı endişeleri, birden fazla düzenleyici kurumun ürünlerde kadmiyum kullanımını sınırlamasına yol açtı.

Tüketici elektroniği ürünlerinde kadmiyum dahil belirli malzemelerin kullanımını kısıtlayan tehlikeli maddelerin kısıtlanması (RoHS) direktifi kapsamında hem üreticiler hem de distribütörler sorumlu tutulmaktadır.

RoHS direktifi, Avrupa Birliği ülkelerinde satılan tüketici elektroniklerinde toksik metaller, bromlu alev geciktiriciler ve ftalatlar gibi belirli maddelerin kullanımını kısıtlamaktadır. Diğer kısıtlı malzemeler, bir ürünün milyonda 1.000 parçadan (ppm) daha azını oluşturuyorsa uyumluluk standartlarını karşılarken, kadmiyumun bir ürünün kimyasal yapısında 100 ppm’den veya kütlesinin yüzde 0,01’inden azını oluşturması gerekir.

RoHS direktifinin uyumluluk için belirlediği sınırlar ürünün tamamı için değil, mekanik olarak bütünden ayrılabilen her bileşen için geçerlidir. Örneğin, bir el fenerine güç sağlayan NiCd pillerin kimyasal analiz sonucunda 100 ppm’den daha az kadmiyum içerdiği gösterilmelidir, çünkü bunlar ürünün tamamından çıkarılabilir. Ancak her bileşenin bu şekilde uyumlu olduğu ayrı ayrı değerlendirildikten sonra ürünün Avrupa Birliği ülkelerinde satışına izin verilebilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında RoHS (tehlikeli maddelerin kısıtlanması) uyumluluk testleri kapsamında, kadmiyum (Cd) içeriği testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Kadmiyum (Cd) İçeriği Testi Yararları


Süreç İyileştirmesi

Ambalaj testlerinin düzenli yapılması, tedarik zincirindeki süreçlerin daha verimli ve güvenli olmasına yardımcı olur.

Hedef Kitleyi Belirler

Dayanıklı ve pratik ambalajlar, doğru pazar segmentine hitap eder ve müşteri beklentilerini karşılar.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerin taşıma ve depolama sırasında zarar görmemesi için yapılan testler, müşteri memnuniyetini ve güvenini artırır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre dostu ve geri dönüştürülebilir ambalajlar, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olur.

Standartların Belirlenmesi

Ambalajların taşınabilirlik ve güvenlik standartlarına uygunluğu, sektördeki kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.

Gıda Güvenliğini Artırır

Gıda ürünlerinin taşıma sırasında hijyen ve güvenlik testlerinin yapılması, gıda güvenliğini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu