EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi

Bir kağıt havlunun kalitesi genelde suyu ve nemi ne kadar hızlı emebileceğine göre değerlendirilmektedir. Kağıt mendil ve havlu ürünleri, genel olarak ağırlıklarının beş ila on katı kadar sıvı alıp damlatmadan tutabilmektedir. Bu ürünler, küçük ve hidrofilik lifleri ve düşük yoğunluklu dokuları ile bunu başarmaktadır. Bu lifler sıvıyı tutmak için birim hacim başına çok büyük bir yüzey alanı sağlamaktadır. Dokunun bir sıvıyı hızlı bir şekilde emme yeteneği, sıvıyı emebilmesi için yüksek bir kılcal basınca sahip olmasına ve aynı zamanda sıvının hakaret noktasından hızla uzağa akmasına izin verecek yüksek geçirgenliğe bağlıdır. Liflerin kalitesinin emicilik oranı üzerinde önemli etkileri olmaktadır.

Kağıt mendildeki absorpsiyon oranının ölçülmesi, doku örneği boyutu, kat sayısı, arayüzlerin etkisi ve örneğin yerçekimine göre pozisyonu gibi bazı koşulara bağlıdır. Emme oranını ölçmek için öncelikle, kağıt mendil ve havlu ürünlerinin son kullanımını anlamak gerekmektedir. Kağıt mendiller, ister zemin gibi sert, ister cilt gibi yumuşak olsun, katı bir yüzeydeki sıvıları silmek için kullanılmaktadır. Bu ürünlerin amacı sıvıyı emmek ve bir yüzeyden çıkarmaktır. Dolayısıyla uygulanacak testlerin odak noktası sadece sıvı emiciliği olmaktadır.

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından, kağıt ürünlerde emicilik oranının belirlenmesine yönelik ISO 12625-8 standardı geliştirilmiştir. Bu standart, kağıt mendil ve benzer ürünlerin su emme süresi ve su emme kapasitesinin belirlenmesi için, sepete daldırma test yöntemini açıklamaktadır. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 12625-8 Kağıt peçete ve kağıt peçete ürünleri - Bölüm 8: Su emme süresi ve su emme kapasitesi, sepet daldırma deney yöntemi.

Bu konuda daha önce Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen D4431-92 standardı da dikkate alınıyordu, ancak bu standart daha sonra geri çekilmiştir (ASTM D4431-92 Endüstriyel ve kurumsal kullanım için kağıt havluların standart şartnamesi).

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, kağıt ürünlerde toplam emicilik oranı test hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Yararları


Müşteri Memnuniyeti Arta

Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.

Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Standartların Belirlenmesi

Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli ve güvenilir ürünler, markanın itibarını artırarak sektör içinde daha güçlü bir konuma getirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu