EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi

Kağıt üreten firmalar için kağıttaki mukavemet özelliklerinin anlaşılması son derece önemlidir. Güçlü kağıtlar, hem geleneksel kağıt sektöründe hem de elyaf bazlı ambalaj, mobilya ve hafif yapı malzemesi gibi yeni uygulama alanlarında önemli araçlardır. Pratikte kağıt mukavemetini arttırmaya yönelik üç yaklaşım bulunmaktadır: farklı hamurları karıştırma, çok katmanlılaştırma ve suni liflerle takviye.

Genel olarak nem, kağıdı işlerken veya kullanırken rahatsızlığa neden olacak şekilde kağıdı uzatabilir veya küçültebilir. Bu bakımdan kağıt uzama oranının kontrol edilmesi önemli olmaktadır.

Dünyada en çok kullanılan ambalaj malzemeleri olan kağıt ve karton, hacim olarak toplam ambalaj pazarının üçte birini oluşturmaktadır. Kağıdın yenilenebilirlik özelliği, biyolojik olarak parçalanabilir olması, geri dönüştürülebilir olması ve eşsiz basılabilirlik özellikleri sayesinde kağt ürünlerin pazardaki payı giderek artmaktadır. Ekonomik olarak dünyanın her yerinde üretilebilir olması, kağıdı en sürdürülebilir ambalaj malzemesi yapmaktadır. Yine de kağıt ambalaj, plastik malzemelerle zorlu bir rekabet içindedir. Kağıdın rekabet gücünü zayıflatan faktörler, bariyer özellikleri, neme karşı duyarlılık ve şekillendirilebilirlik veya kalıplanabilirlik gücünün düşüklüğü olmaktadır. Bu noktada kağıt ürünlerin uzama oranı önemli bir parametre olmaktadır.

Selüloz, liflerin en sert kimyasal bileşenidir. Temel olarak, selülozun uzaması iki mekanizma aracılığıyla gerçekleşmektedir: selüloz moleküllerinin elastik eksenel uzaması ve selüloz molekülleri arasında geri dönüşü olmayan, zamana bağlı kayma. Liflerin kimyasal ve yapısal özelliklerinin, liflerin ve kağıdın kopma uzamasında kesin bir etkiye sahip olduğu açıktır. Doğal liflerde, selüloz, hemiselüloz ve lignin içeriği değişmektedir. Ancak daha önemlisi, liflerin ve kağıdın uzayabilirliği üzerinde zararlı bir etkiye sahip olan farklı bir hücre yapısına ve boyutlarına sahiptir.

Kağıdın uzayabilirliğini iyileştirmek için katkı maddeleri kullanılmaktadır. Bu basit bir yöntemdir, ancak kağıt üretim sürecini ve bazı kağıt özelliklerini riske sokmaktadır.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, kağıt ürünlerde uzama oranı test hizmetleri de vermektedir.

 

Deride Adhesion (Yapışma) Testi Deride Diklorometan İle Çözünebilen Madde Miktarı Testi Deride Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller Testi Deride Formaldehit Testi Deride Işık Haslığı Testi Deride Kalınlık Testi Deride Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Testi Deride Kopma Mukavemeti ve Uzama Testi Deride Krom (VI) Testi Deride Kuru Temizleme Solüsyonu Haslığı Testi Deride O-Fenilfenol Testi Deride pH Değeri Testi Deride Su Damlatma Haslığı Testi Deride Su Haslığı Testi Deride Sürtme Haslığı Testi Deride Ter Haslığı Testi Deride Yasaklı Azo Boyarmaddeler Testi Deride Yıkama Haslığı Testi Deride Yırtılma Mukavemeti Testi Halatların Fiziksel ve Mekanik Özellikleri Testi Kağıt Ürünlerde Emme Hızı Testi Kağıt Ürünlerde Gramaj Testi Kağıt Ürünlerde Kuru Kopma Mukavemeti Testi Kağıt Ürünlerde Toplam Emicilik Testi Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Kağıt Ürünlerde Yaş Kopma Dayanımı Testi Koruyucu Eldivenlerin Genel Özellikleri ve Deney Metodu Koruyucu Giyeceklerin Yağmura Karşı Koruma Testi Mekanik Risklere Karşı Koruyucu Eldiven Testi Naylon Kolan Testi Profesyonel Kullanım İçin Yüksek Görülebilirlik Uyarısı Olan Giyecekler Aksesuar Testleri Ayakkabı Testleri Bebek Bakım Ürünleri Testleri Çanta Testleri Deri Ürünleri Testleri Deterjan Testleri Giyecek Testleri Ev Tekstil Ürünleri Testleri Halı Testleri Hazır Giyim Testleri İplik Testleri Kemer Testleri Kırtasiye Testleri Kişisel Bakım Ürünleri Testleri Kumaş Testleri Oyuncak Testleri Perde Testleri Toka Testleri Yer Döşemeleri Testleri

Kağıt Ürünlerde Uzama Oranı Testi Yararları


Maliyetleri Azaltır

Testler sayesinde kalite sorunlarının önüne geçilir, maliyetli geri çağırmalar veya hatalı üretimlerin önüne geçilir.

Hedef Kitleyi Belirler

Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.

Standartların Belirlenmesi

Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli ve güvenilir ürünler, markanın itibarını artırarak sektör içinde daha güçlü bir konuma getirir.

Riskleri Azaltır

Testler, üretim sürecinde ortaya çıkabilecek potansiyel hataları belirleyerek riskleri en aza indirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu