EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kalaylı Organik Bileşikler Testi

Kalaylı organik bileşikler veya kalaylar, hidrokarbon ikame edicili kalay bazlı kimyasal bileşiklerdir. Başlıca organik bileşik olarak tributiltin (TBT) görülmektedir. Bu bileşik, kirlenme önleyici boyalarda bir biyosit olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ahşap kaplamalar, halılar ve kanvas için koruyucu madde olarak kullanılmaktadır. Dibutiltin (DBT) ve benzeri organik kalay bileşikleri ise, tüketici ürünlerinde ve plastiklerde stabilizatör olarak kullanılmaktadır.

Kalaylı organik bileşiklerin kullanım alanları son yıllarda genişlemiştir. Ancak aynı oranda insan sağlığı ve çevre kirliliği yönündeki kaygılar da artmaktadır. Günümüzde kalaylı organik bileşiklerin kullanıldığı üç temel alan bulunmaktadır: polivinil klorür polimerlerinde ısı stabilizörü olarak, çeşitli sektörlerde kimyasal reaksiyonda katalizör olarak ve sanayide ve tarımda biyosit olarak.

Artan sağlık riskleri üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayaınlanan bir tebliğ ile, bazı tüketici ürünlerinde kullanılan ve tebliğ ekinde yer alan tehlikeli kimyasal maddelerin kullanımına sınırlandırmalar getirilmiştir. Bu sınırlandırmaların temelinde yukarıda sözü edilen iki bileşik yer almaktadır: tributiltin ve dibutiltin. Buna göre her iki bileşik de, kalay içeriği ağırlık olarak yüzde 0.1’den daha yüksek olacak şekilde ürünlerde kullanılmamalıdır.

Tributiltin, tekstil sektöründe, ayakkabı, çorap ve spor giysilerinde terlemenin bir sonucu olan bakteri oluşumunu ve bunun neden olduğu kötü kokuları önlemek için kullanılmaktadır. Dibutiltin ise, poliüretan boyaları yumuşatmak için kullanılmaktadır ve boyalarda iyi çalışan bir metal katalisttir. Bunlar dışında bazı kalaylı organik bileşikler de, PVC ürünlerinde kullanılmaktadır. Ancak kalaylı organik bileşiklerin yüksek toksik etkileri bulunmaktadır.

Gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen kalaylı organik bileşik testlerinde başlıca şu standartlara uyulmaktadır:

  • TS EN ISO 17353 Su kalitesi - Kalaylı organik bileşiklerin tayini - Gaz kromatografisi metodu
  • DIN 38407-13 Su, atık su ve çamurun incelenmesi için Alman standart yöntemleri - Birleşik olarak belirlenebilir maddeler (F grubu) - Bölüm 13: Gaz kromatografisi ile seçilen organotin bileşiklerinin belirlenmesi

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, kalaylı organik bileşikler testi hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Kalaylı Organik Bileşikler Testi Yararları


Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Uluslararası Standartlara Uyum Sağlar

Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu