Yumuşakçalar bitki yaprakları ile beslenen omurgasız canlılardır. Genelde su depolarında, akvaryumlarda, balık havuzlarında, ağaç gövdelerinde ve bitki gövdelerinde ürerler. Ürünlerin korunması ve gelişmesi için bunları yok etmek gerekmektedir. Yumuşakçaların insan toplumunda çok sayıda olumlu role sahip olmasına rağmen, bazı olumsuz etkileri de olmaktadır. Bazı karasal sümüklü böcek türleri tarımsal ürünler için zararlıdır. Yumuşakçalar aynı zamanda birçok parazitik yassı kurt türünün ve ölümcül bazı mikroorganizmaların konakçılarıdır.
Mollusisit, yumuşakçalara karşı kullanılan zehirlerdir. Mollussisitler, salyangoz tuzakları ve salyangoz peletleri olarak bilinir ve özellikle tarımda veya bahçecilikte yumuşakçalara karşı kullanılan pestisit türüdür. Mollusisit olarak genelde demir fosfat, alüminyum sülfat, potasyum permanganat ve ferrik sodyum gibi metal tuzları kullanılmaktadır. Bu tuzlar yumuşakçaların öldürülmesinde etkilidir, ancak bu ölümcül kimyasallardan bazıları evcil hayvanlara da zarar verebilir, hatta onları öldürebilir.
Mollusisitler (yumuşakça öldürücüler), yumuşakçaları, özellikle de tarımsal koşullarda salyangozları ve sümüklü böcekleri öldürmek için tasarlanmıştır. Her ne kadar bu biraz gözden kaçan bir pestisit türü olsa da birçok büyük ve küçük ölçekli bahçıvan ve çiftçi için kritik öneme sahiptir.
Yumuşakça öldürücüler genelde salyangoz ve sümüklü böcekleri hedef almaktadır. Salyangozlar ve sümüklü böcekler çeşitli canlı bitkiler ve çürüyen bitki maddeleri ile beslenirler. Ayrıca meyve ve genç bitki kabuklarını da çiğneyebilirler. Bu canlılar çiftçiler ve bahçıvanlar tarafından en sinir bozucu ve yıkıcı zararlılar arasında bilinir.
Yumuşakça öldürücüler, sümüklüböcek veya salyangoz tarafından yutulduğunda, kimyasallar hayvanın su dengesini değiştirir. Vücutlarındaki su miktarını etkiler ve onları organ yetmezliğine sürükler.
Mollusisitler iki türlü olmaktadır: oksitleyici ve oksitleyici olmayan. Oksitleyici olmayanlar en popüler olanlar arasındadır, çünkü daha ekonomiktir. Oksitleyici olmayan yumuşakça öldürücüler küçük dozlarda daha etkilidir. Oksitleyici bileşikler arasında ise klor, klor dioksit, ozon, brom, hidrojen peroksit ve potasyum permanganat yer alır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, kalıntı analizleri kapsamında mollusisit testi de bulunmaktadır.
Ürünlerin sağlık açısından doğruluğu ve güvenliği test edilerek, marka güvenilirliğini artırır.
Üretim süreçlerinde yapılan doğrulama testleri, daha verimli ve kaliteli ürünler geliştirilmesini sağlar.
Global sağlık ve güvenlik standartlarına uyumlu ürünler, uluslararası pazarda markanın tanınırlığını artırır.
Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.
Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.
Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu