EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kalıntı Analizleri - Pestisitler

Pestisit, herhangi bir zararlıyı önlemeyi, yok etmeyi, püskürtmeyi veya hafifletmeyi amaçlayan herhangi bir madde veya madde karışımıdır. Bitki düzenleyici, yaprak dökücü veya kurutucu olarak kullanılması amaçlanan herhangi bir madde veya madde karışımdır.

İnsanlar büyük miktarda pestisit ile temas ettiğinde sonuç, akut zehirlenme veya kanser ve üreme üzerindeki olumsuz etkileri de içeren uzun vadeli sağlık etkileridir.

Gıdaların zararlı böcekler tarafından zarar görmemesini veya yok edilmemesini sağlamak için dünya çapında binden fazla pestisit kullanılmaktadır ve her pestisitin farklı özellikleri ve toksikolojik etkileri bulunmaktadır. Pestisitlerin çoğu, toprakta ve suda yıllarca kalabilir. Bu kimyasallar, kalıcı organik kirleticilerin üretimini ve kullanımını ortadan kaldırmayı veya kısıtlamayı amaçlayan uluslararası bir anlaşma ile yasaklanmıştır.

Bir pestisitin toksisitesi, işlevine ve diğer faktörlere bağlıdır. Örneğin böcek öldürücüler insanlar için herbisitlerden daha toksik olma eğilimindedir. Aynı kimyasal, kişinin maruz kaldığı kimyasal miktarında, yani farklı dozlarda farklı etkilere sahip olabilir. Toksisite aynı zamanda yutma, soluma veya deriyle doğrudan temas gibi maruziyetin meydana gelme yoluna da bağlıdır.

Şu anda uluslararası ticarette gıda üzerinde kullanılmasına izin verilen pestisitlerin hiçbiri genotoksik değildir. Bu pestisitlerin olumsuz etkileri yalnızca belirli bir güvenli maruz kalma seviyesinin üzerinde meydana gelir.

Pestisitler doğası gereği zehirli olduğun ve çevreye yayıldığı için, bunların üretimi, dağıtımı ve kullanımı sıkı düzenlemeler ve kontrol gerektirmektedir. Gıda ve çevredeki kalıntıların düzenli olarak izlenmesi gerekir.

Dünya Sağlık Örgütü pestisitler ile ilgili olarak şu amacı gütmektedir:

  • İnsanlar için en zehirli olan ve çevrede en uzun süre kalan pestisitlerin yasaklanması
  • Gıda ve sudaki pestisit kalıntıları için limitler belirleyerek halk sağlığını korumak

Pestisitlere doğrudan maruz kalan insanlar en fazla risk altındadır. Buna pestisit uygulayan tarım işçileri ve pestisitlerin yayılması sırasında ve hemen sonrasında yakın çevrede bulunan herkes dahildir. Pestisitlerin kullanıldığı bölgede bulunmayan kişiler, yiyecek ve su yoluyla önemli ölçüde daha düşük seviyelerde pestisit kalıntılarına maruz kalmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, kalıntı analizleri kapsamında pestisit testi de bulunmaktadır.

 

Dioksin, Furan ve PCB Analizleri Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Et ve Tür Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - GDO Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Raf Ömrü Testi Kalıntı Analizleri - Pestisitler Kalıntı Analizleri - İnsektisitler Kalıntı Analizleri - Fungusitler Kalıntı Analizleri - Herbisitler Kalıntı Analizleri - Mollusisitler Kalıntı Analizleri - Rodentisitler Kalıntı Analizleri - Nematisitler Kalıntı Analizleri - Akarisitler Kalıntı Analizleri - PAH'lar Kalıntı Analizleri - Veteriner İlaç Kalıntıları Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Enerji, Karbonhidrat ve Besin Değeri Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Alkol Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Yağ Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Taklit ve Tağşiş Analizleri Katkı Analizleri - Koruyucular Katkı Analizleri - Renklendiriciler Katkı Analizleri - Antioksidanlar Katkı Analizleri - Organik Asitler Mikotoksinler Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler Mikotoksin Analizleri - Okratoksin A Mikotoksin Analizleri - Fumonisinler Mikotoksin Analizleri - Deoksinivalenol Mikotoksin Analizleri - Zearalenon Mikotoksin Analizleri - Patulin Ağır Metal Analizleri - Kurşun Ağır Metal Analizleri - Cıva Ağır Metal Analizleri - Kadmiyum Ağır Metal Analizleri - Arsenik Ağır Metal Analizleri - Sodyum Ağır Metal Analizleri - Çinko Ağır Metal Analizleri - Kalsiyum Ağır Metal Analizleri - Magnezyum Ağır Metal Analizleri - Potasyum Ağır Metal Analizleri - Demir Ağır Metal Analizleri - Bakır Ağır Metal Analizleri - Nikel Ağır Metal Analizleri - Selenyum Ağır Metal Analizleri - Kalay Besin Alerjisi ve Alerjenler

Kalıntı Analizleri - Pestisitler Yararları


Güvenilirlik Artışı

Ürünlerin sağlık açısından doğruluğu ve güvenliği test edilerek, marka güvenilirliğini artırır.

Marka Değerini Artırır

Sağlık açısından güvenli ve kaliteli ürünler, markanın değerini artırır ve pazar güvenini sağlar.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Ürünlerin güvenli bir şekilde üretildiği ve doğrulandığı ortamlar, çalışanların motivasyonunu artırır.

Riskleri Azaltır

Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Yasal düzenlemelere uygunluk sağlanarak, ürünlerin güvenli ve hukuki açıdan geçerli olmasına katkı sağlanır.

Standartların Belirlenmesi

Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu