EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kalıntı Analizleri - Rodentisitler

Rodentisitler veya fare zehirleri, kemirgenleri yok etmek için kullanılan karışık bileşiklerdir. Kısaca rodentisitler, kemirgenleri öldüren bir pestisit türüdür.

Kemirgenler doğada önemli roller oynamalarına rağmen bazen kontrol edilmesi gerekebilir, çünkü tarladaki ürünlere zarar verebilir, hastalık bulaştırabilir ve bazı durumlarda ekolojik hasara neden olabilirler.

Rodentisitler genellikle hayvanları çekmek için tasarlanmış yemler olarak formüle edilir. Aroma vericiler balık yağı, pekmez veya fıstık ezmesi içerebilir. Tarımda ve doğal alanlarda kullanılan yemler kıyma, sebze, tahıl veya meyve içerir.

Günümüzde kemirgen öldürücü olarak kayıtlı birçok farklı aktif madde bulunmaktadır. Bunlar çalışma şekillerine göre gruplandırılır. Birçok kemirgen öldürücü normal kan pıhtılaşmasını durdurur, bunlara antikoagülanlar denir. Antikoagülan olmayan çok sayıda kemirgen öldürücü de bulunmaktadır ve bunlar farklı şekillerde çalışır.

Tüm kemirgen öldürücüler (rodentisitler) yenildiğinde zehirli olabilir. Çoğu kemirgen öldürücü, solunduğunda ve ciltle temas ettiğinde de toksiktir.

Karaciğerler, vücudun K vitaminini geri dönüştürmesini sağlayan özel bir enzim üretir. Vücudun, fazla kanamadan koruyan kan pıhtılaşma maddelerini yapmak için K vitaminine ihtiyacı vardır. Antikoagülanlar bu enzimin işini yapmasını engeller ve iç kanamaya neden olur.

Tek doz antikoagülanlar daha toksiktir çünkü kan pıhtılaştırıcı ajanları yapan enzime daha sıkı bağlanırlar. Ayrıca K vitamini geri dönüşümündeki diğer adımlara da müdahale edebilirler. Bunlar vücuttan kolaylıkla atılmaz ve karaciğerde depolanır.

Antikoagülanlardan farklı çalışan çok sayıda kemirgen ilacı vardır. Bu pestisitlerin her biri farklı bir şekilde çalışır. Bir kısmı merkezi sinir sistemindeki hücrelerin enerji üretmesini durdurur. Sinir hücreleri şişer ve beyin üzerinde baskı oluşturur. Kısa süre sonra felç ve ölüm gelir. Bir kısmı kanda çok fazla kalsiyum oluşmasına neden olur ve bu da merkezi sinir sistemini, kasları, mide-bağırsak sistemini, kardiyovasküler sistemi ve böbrekleri etkiler. Bir kısmı da su ve asit varlığında fosfin gazına dönüşür. Fosfin gazı çok zehirlidir ve vücut hücrelerinin enerji üretmesini engeller ve hücreler ölür.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, kalıntı analizleri kapsamında rodentisit testi de bulunmaktadır.

 

Dioksin, Furan ve PCB Analizleri Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Et ve Tür Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - GDO Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Raf Ömrü Testi Kalıntı Analizleri - Pestisitler Kalıntı Analizleri - İnsektisitler Kalıntı Analizleri - Fungusitler Kalıntı Analizleri - Herbisitler Kalıntı Analizleri - Mollusisitler Kalıntı Analizleri - Rodentisitler Kalıntı Analizleri - Nematisitler Kalıntı Analizleri - Akarisitler Kalıntı Analizleri - PAH'lar Kalıntı Analizleri - Veteriner İlaç Kalıntıları Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Enerji, Karbonhidrat ve Besin Değeri Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Alkol Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Yağ Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Taklit ve Tağşiş Analizleri Katkı Analizleri - Koruyucular Katkı Analizleri - Renklendiriciler Katkı Analizleri - Antioksidanlar Katkı Analizleri - Organik Asitler Mikotoksinler Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler Mikotoksin Analizleri - Okratoksin A Mikotoksin Analizleri - Fumonisinler Mikotoksin Analizleri - Deoksinivalenol Mikotoksin Analizleri - Zearalenon Mikotoksin Analizleri - Patulin Ağır Metal Analizleri - Kurşun Ağır Metal Analizleri - Cıva Ağır Metal Analizleri - Kadmiyum Ağır Metal Analizleri - Arsenik Ağır Metal Analizleri - Sodyum Ağır Metal Analizleri - Çinko Ağır Metal Analizleri - Kalsiyum Ağır Metal Analizleri - Magnezyum Ağır Metal Analizleri - Potasyum Ağır Metal Analizleri - Demir Ağır Metal Analizleri - Bakır Ağır Metal Analizleri - Nikel Ağır Metal Analizleri - Selenyum Ağır Metal Analizleri - Kalay Besin Alerjisi ve Alerjenler

Kalıntı Analizleri - Rodentisitler Yararları


Süreç İyileştirmesi

Üretim süreçlerinde yapılan doğrulama testleri, daha verimli ve kaliteli ürünler geliştirilmesini sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global sağlık ve güvenlik standartlarına uyumlu ürünler, uluslararası pazarda markanın tanınırlığını artırır.

Riskleri Azaltır

Potansiyel sağlık risklerini tespit ederek, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Test süreçleri sayesinde olası hatalı üretimler ve geri çağırmalar önlenerek maliyetler düşürülür.

Standartların Belirlenmesi

Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu