EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi

Dispers boyarmadde, suda çözünürlüğü daha düşük olan bir tür iyonik olmayan renklendiricidir. İlk olarak selüloz asetatı boyamak için kullanılmıştır. Sentetik elyafların gelişmesi ile birlikte naylon ve polyester, özellikle polyester için olmak üzere dispers boyarmaddeler ortaya çıkmıştır. Bu boyarmaddeler elyafın tamamen içine nüfuz etmektedir ve güçlü hidrofobiklik özelliklere sahiptir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, daha iyi hidrofobikliğe, belli bir dispersiyona ve süblimleşmeye dirençli yeni boyalar için talepler artmaya başlamıştır. Bugün polyester kumaşların boyama ve baskı işlemlerinde kullanılan dispers boyalar temelde bu özelliklere sahiptir.

Moleküler yapısına göre dispers boyarmaddeler üç türe ayrılmaktadır: antrakinon türü, azo türü ve heterosiklik türü. Antrakinon türü, daha az zincir içermektedir, güneşe maruz kaldığı zaman mükemmel renk haslığı göstermektedir ve daha küçük molekülere sahiptir. Azo türü, daha fazla zincir içermektedir, bağlanması kolaydır ve çok çeşitli tiplere sahiptir. Heterosiklik türü ise pigment özellikleri göstermektedir, sert yapılıdır ve kolay dağılmaktadır.

Dispers boyalar genelde sentetik elyafları boyamak için kullanılmaktadır. Bu tür boyaların bazıları insan cildi üzerinde etkiler göstermektedir. Bu nedenle tekstil sektöründe olası bir tehdit unsurudur. Bazı kuruluşlar, bu hassaslaştırıcı dispers boyaların cilt ile doğrudan temas eden tekstil ürünlerinde kullanılmamasını önermektedir. Bu boyaların bileşimleri, içerdikleri toksikolojik maddeler veya safsızlıklar yüzünden sağlık problemlerine neden olmaktadır. Buna rağmen alerjiye neden olan bir kısım dispers boyalar, çoraplar, taytlar, bluzlar ve iç çamaşırları üretiminde kullanılmaktadır.

Günümüzde, tekstil ürünlerinde alerjenik dispers boyaların kullanımına sınırlamalar getiren uluslararası standartlar yayınlanmaktadır. Bugün için belirlenen 20’den fazla dispers boyarmadde yasaklanmış ve alerjenik dispers boyaların sınır değeri yüzde 0,006 olarak belirlenmiştir. Örneğin DIN 54231 standardı 22 çeşit alerjenik dispers boyayı test etmek için kullanılmaktadır (DIN 54231 Tekstiller - Dispers boyaların tespiti).

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, kanserojen dispers boyarmaddeler test hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Yararları


Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Rekabet Avantajı Sağlar

Kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, markanızı rakiplerinizden ayırır. Çevre dostu ürünler, günümüz pazarında büyük bir değer taşır.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Uluslararası Standartlara Uyum Sağlar

Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu