EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Kanserojen Madde Testi

Tekstil sanayinde, kanserojen özelliklere sahip olduğu bilinen çeşitli, boyalar, çözücüler ve son derece fazla kimyasal madde kullanmaktadır. Bu maddeler kanser başta olmak üzere insan sağlığı ile ilgili riskler taşımaktadır.

Tekstil, dünyanın önde gelen sektörlerinden biridir. Teksil ürünlerini kullanan kişiler kadar bu sektörde çalışanlar da, boyalar, çözücüler, optik parlatıcılar, apre maddeleri ve sağlıklarını etkileyen çok sayıda doğal ve sentetik kimyasala maruz kalmaktadır. Tekstil sektöründe kullanılan çeşitli boyaların ve çözücülerin mutajenik ve kanserojen özelliklere sahip olduğu kanıtlanmıştır. Terbiye işlemlerini yapan çalışanlar, sık sık bu maddelere maruz kalmaktadır.

Tekstil sektöründe, benzen, toluen, naftalin, fenol ve anilinin aromatik hidrokarbon türevleri olan ve yaygın olarak kullanılan azo boyaları dahil olmak üzere farklı türde boyalar kullanılmaktadır. Farklı şekillerde kullanılan çözücüler, doğrudan temas halinde büyük bir kanserojen etki yaratmaktadır.

Aslında hazır giyim üretimi çok masum bir üretim tekniği değildir. Pamuk ve diğer liflerin yetiştirilmesinde kullanılan pestisitlerden, ağartma ve boyama ipliklerine, yıkama kumaşlarına ve baskı kalıplarına kadar, tekstil üretiminde sekiz binin üzerinde kimyasal kullanılmaktadır. Bu, yılda yaklaşık 43 milyon ton kimyasal madde demektir. İnsan sağlığı için en fazla zarar veren kimyasallar, boyamada kullanılan ağır metallerdir ve kanserojen etkileri bilinmektedir. En fazla kullanılan boyalar olan azo boyalar, boyama işlemi sırasında kanserojen kimyasalları havaya salmaktadır. Bu durum sadece çalışanlar ve tüketiciler için değil çevrenin korunması açısından da son derece zararlı olmaktadır. Bu kimyasal atıklar, nehirlere, göllere, yerlatı sularına ve denizlere karışmakta ve ekosistemlere zarar vermektedir. Genel endüstriyel su kirliliğinin yaklaşık yüzde 20’si tekstil üretimine bağlanmaktadır. Çin’de nehirlerin ve göllerin yaklaşık yüzde 70’i tekstil ve boya sektründen gelen atık su ile kirlenmiştir.

Bu bakımdan tesktil ürünlerinde bulunan kimyasalların ve diğer maddelerin test ve analizlerinin yapılması çok önemlidir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, kanserojen madde test hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Kanserojen Madde Testi Yararları


Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Yasal Uyum Sağlar

Kimyasal ve ekolojik testler, yasal düzenlemelere uyumu sağlar. Bu, olası hukuki sorunları minimize eder ve işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.

Rekabet Avantajı Sağlar

Kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, markanızı rakiplerinizden ayırır. Çevre dostu ürünler, günümüz pazarında büyük bir değer taşır.

Uluslararası Standartlara Uyum Sağlar

Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu