Tehlikeli malların, kapasitesi 500 litreden fazla veya net kütlesi 500 kilogramdan fazla olan kaplarda karayolu ile güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak için, ilgili yasal düzenlemelerde yer alan belli gereksinimlerin karşılanması gerekmektedir. Bu tür taşımacılık yapan karayolu tanker araçlarının veya taşınabilir tanklar kullanan geleneksel araçların ya da araç üzerinde doldurulan veya boşaltılan tank konteynerleri veya orta büyüklükte konteynerlerin belli güvenlik gerekliliklerine uymaları gerekmektedir. Genel olarak tehlikeli malların taşınması için sadece 500 litre veya kg’dan fazla kapasiteye sahip karayolu tank araçlarının lisans alması gerekmektedir.
Tanklar, onaylanmış bir tasarıma göre imal edilmiş olmalıdır (örneğin AS 2809 Tehlikeli maddeler için kara tankerleri standardı gibi).
Tehlikeli mallar, çok büyük miktarlarda üretilmekte ve taşınmaktadır ve çok geniş bir ürün yelpazesini kapsamaktadır. Aynı zamanda yaşam döngülerinin tüm aşamalarında, insanlar, varlıklar ve çevre için büyük riskler taşımaktadır. Kara tankerleri ile taşınan başlıca sıkıştırılmış, sıvılaştırılmış veya soğutulmuş gazlar şunlardır: propan ve LPG gibi yanıcı gazlar, oksijen, nitrojen ve helyum gibi yanıcı olmayan ve toksik olmayan gazlar ve amonyak ve klor gibi zehirli gazlar.
Sıvı tehlikeli yüklerin taşınması için kullanılan tankerler, ADR tank kamyonları olarak adlandırılmaktadır ve kupol duvarları, elektrik tesisatı, özel ADR valfleri, etiketleme, yangın güvenliği önlemleri ve benzer özellikler taşımaktadır. ADR tanker kamyonları, veya ADR kara tankerleri, sıvı, çevreye zararlı, yanıcı, patlayıcı, zehirli ve korozif yüklerin taşınmasında kullanılmaktadır. Tüm tehlikeli ADR yükleri 9 risk sınıfına ayrılmaktadır. Bu risk gruplarına giren bütün yükler, ADR sözleşmesi ve ulusal yasal düzenlemelerde yer alan gerekliliklere uygun şekilde taşınmaktadır. Diğer taraftan kara tankerlerinin düzenli kontrol ve muayenelerinin de bu esaslar doğrultusunda yapılması gerekmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli basınçlı kaplar ve tesisatlar muayene hizmetleri arasında, kara tankeri periyodik kontrol ve muayenesi hizmetleri de bulunmaktadır.
Kaliteli ve güvenilir tesisatlar, firmanızın itibarını ve marka değerini artırır.
Basınçlı tesisatların düzenli bakım ve iyileştirme süreçleri, sistem verimliliğini artırır.
Verimli basınçlı sistemler, enerji tüketimini azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunur
Basınçlı tesisatların tasarımı ve işletimi için standartların belirlenmesi, kalitenin sürekliliğini sağlar.
ISO ve diğer uluslararası standartlara uyum, firmanızın uluslararası pazarda saygınlık kazanmasını sağlar.
Gıda sektöründe basınçlı sistemlerin uygun kullanımı, gıda güvenliğini sağlamada kritik öneme sahiptir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu