Deniz taşımacılığı ile taşınan yükler, özel gemilerin kullanılmasını gerektiren birkaç kategoriye ayrılır. İki ana kategori genel ve dökme yüktür. Genel kargo bir araya getirilmiş ve tanımlanmış yük birimlerinde taşınır, dökme yük ise gevşektir ve herhangi bir miktarda taşınır.
Genel kargo üç gruptur. Bir kısmı varillerde, torbalarda, paletlerde veya kutularda taşınan kargodur. Bu tür gemiler genel olarak teçhizatlıdır. Bir kısım yükler, kereste, kağıt ve çelik gibi önceden paketlenmiş kargodur. Bir kısım kargo ise konteyner yüküdür. Konteyner taşımacılığının büyümesi, yükün konteyner yük birimlerinde taşınmasını gerektirmiştir.
Dökme yükler de iki gruba ayrılır. Bir kısmı sıvı kütledir. Taşınan sıvı kütlesinin çoğunluğu, gelişmekte olan bir segmenti temsil eden sıvılaştırılmış doğal gazdır (LNG). Sıvı dökme gemilere genellikle tanker denir. Kuru dökme yük, kömür, demir cevheri, tahıllar ve kum gibi çok çeşitli malzemelerdir.
Her durumda kargo miktarının tespit edilmesi hem geminin yüklenmesi hem de taşınması sırasında güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir.
Kargo miktarı, teslim limanında yüklenen veya boşaltılan kargonun hacmi veya miktarı anlamına gelir. Tonaj, bir geminin kargo taşıma kapasitesinin bir ölçüsüdür ve genellikle taşıma ücretlerini değerlendirmek için kullanılır.
Taşıma belgelerinde doğru ağırlığın gösterilmesi, güvenli sevkiyat için çok önemlidir. Doğru ağırlıklar, herhangi bir güvenlik sorununu önlemek için gemide yükün eşit olarak dağıtılmasını ve doğru şekilde yüklenmesini sağlar.
Kargo miktar tespiti hizmetleri, bir gönderinin alıcısı ve satıcısı arasında sonradan ortaya çıkacak herhangi bir anlaşmazlığın çözümünde de önemli olmaktadır. Yükün istenen miktarda yüklenip yüklenmediği veya taşıma sırasında bir şekilde zarar görüp görmediği kargo miktar tespiti ile belirlenmektedir. Kargo miktar tespiti sadece sayısal olarak değil aynı zamanda hacimsel olarak da yapılmakta, hatta istenirse kargonun şartnamelere uygun üretilip üretilmediğini de kapsamaktadır. Kısaca yükün miktarını gösteren fatura, konşimento ve diğer belgeler ile gerçek yük miktarı arasındaki olası farklılar tespit edilmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen denizyolu taşımacılık hizmetleri arasında, kargo miktar tespiti hizmetleri de bulunmaktadır.
Denizyolu taşımacılığında yasal ve uluslararası düzenlemelere uyum, hukuki riskleri azaltır ve uyumlu bir operasyon sağlar.
Taşımacılık sürecinde sağlanan güvenilir hizmet, müşteri gözünde firmanın güvenilirliğini artırır.
Zamanında ve güvenli teslimatlar, müşterilerin beklentilerini karşılayarak memnuniyetlerini artırır.
Denizyolu taşımacılığında kalite standartlarının uygulanması, taşınan malların güvenli ve hasarsız bir şekilde teslim edilmesini sağlar.
Denizyolu taşımacılığı, diğer taşıma yöntemlerine göre daha düşük karbon ayak izine sahip olduğundan çevre dostu bir seçenek sunar.
Hızlı ve güvenilir denizyolu taşımacılığı, firmanın pazarda öne çıkmasını ve tercih edilmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu