Karşılaştırma, rekabet ve başarısızlık analizi, ürün arızalarının temel nedenini belirlemek ve ürünleri sektör rekabeti ve standartlarına göre değerlendirmek amacı ile yapılır.
Karşılaştırma testi, bir ürünün endüstri veya düzenleyici standartlara göre performansı konusunda belirsizlik varsa, gereksinimlerin karşılanıp karşılanmadığını belirlemek amacı ile yapılmaktadır. Diğer yandan bir ürün özel gereksinimleri karşılayabilir hatta aşabilir. Karşılaştırma testi bu gereksinimlerin karşılandığına dair kanıt sağlar. Rekabetçi kıyaslama, şirketin performansını sektördeki diğer şirketlerle karşılaştırarak ölçme sürecidir. Bu sayede pazar konumu ve onun nasıl geliştirileceği daha anlaşılır olur.
Rekabet analizi, iki veya daha fazla rakip ürünün, ikisi arasındaki performans avantajlarını ve dezavantajlarını tespit etmek için yapılan bir değerlenmedir. Rekabetçi bir analiz, kontrollü bir laboratuvar ortamında hangi ürünün daha iyi performans gösterdiğini belirlemeye yardımcı olur ve üretici firmaların, ürünlerinin daha iyi performans gösterdiğini doğrulamasına olanak tanır. Bu arada rekabet analizi, doğrudan veya dolaylı olarak rakiplere odaklanırken, rekabetçi kıyaslama daha geniş bir görüş alanına sahiptir ve nerede olursa olsun en iyi uygulamaları arar.
Bir ürün bilinmeyen nedenlerden dolayı veya tahmini ömründen önce arızalanırsa, yapılacak bir arıza analizi, ürünün nasıl ve neden arızalandığını ortaya çıkarabilir. Elde edilen verilere dayanarak üretici firmalar, ürün tasarımının iyileştirilmesine veya sorunun çözülmesine olanak tanıyan mühendislik, malzeme ve kullanım kusurlarını belirleyebilir. Bu sayede, beklenen arızalar ortaya çıkmadan önce önlem almak ve bir ürünün tahmini ömrü boyunca ürün iyileştirmelerinin yapılmasını sağlamak mümkün olabilir.
Başarısızlık analizi, bir ürünün, ekipmanın arızasının veya tasarım, imalat sırasındaki kasıtsız bir hatanın veya sürekli bir süreçte görülmeyen herhangi bir sorunun temel nedenini araştırmaya yönelik teknik bir prosedürdür. Arıza analizi, genellikle düzeltici eylemleri veya sorumluluğu belirlemek amacıyla bir arızanın nedenini belirlemek için veri toplama ve analiz etme sürecidir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevresel simülasyon testleri kapsamında, karşılaştırma, rekabet ve başarısızlık analizi hizmetleri de bulunmaktadır.
Zorlu çevresel koşullarda performans gösteren ürünler, markanın pazardaki rekabet gücünü artırır.
Çevresel koşullara uygunluk testlerinin düzenli yapılması, üretim süreçlerini optimize eder ve kaliteyi artırır.
Çevresel koşullara uygunluk testleri, ürünlerin uzun ömürlü olmasını sağlar ve bakım maliyetlerini düşürür.
Çevresel şartlara uygunluk gereksinimlerinin belirlenmesi, sektördeki kalite ve güvenlik standartlarını şekillendirir.
Dayanıklı ve çevre dostu ürünler, doğru hedef kitleye hitap eder ve sektördeki talepleri karşılar.
Çevresel şartlara dayanıklı ürünler, özellikle gıda endüstrisinde hijyen ve güvenlik açısından daha sağlam çözümler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu