Katranlı kumlar, genel olarak kum, kil, su ve bitüm karışımıdır. Bitüm kalın, yapışkan ve siyah bir yağdır ve doğal olarak çeşitli formlarda, genellikle daha hafif petrol bakteriler tarafından bozunduğu zaman oluşur. Bitüm, binalar için su yalıtım malzemelerinde uzun süredir kullanılmaktadır ve günümüzde en çok yol asfaltında bağlayıcı madde olarak bilinmektedir. Bununla birlikte, katranlı kumlardan üretilen bitümün çoğu rafine edilir ve daha hafif petrol ile karıştırılarak daha fazla rafine edilebilen ve tipik ham petrolle hemen hemen aynı şekilde kullanılan sentetik ham petrol üretilir.
Bitüm çok kalın olduğu ve kolayca akmadığı için kuma ve kile yapışır ve geleneksel petrol gibi kuyulardan kolayca yüzeye pompalanamaz. Bunun yerine, katranlı kumlar iki ana yolla çıkarılır:
Dünyadaki en büyük katranlı kum birikintileri Kanada’nın Alberta bölgesinde ve Venezuela’da bulunur. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük yataklar Utah’tadır.
Katranlı kumlar, potansiyel olarak geniş bir petrol rezervini temsil eder, ancak kendi çevresel zorluklarını da beraberinde getirir. Katran kumlarından petrol elde etmek için, diğer petrol kaynaklarına kıyasla açık ocak madenciliği için büyük miktarda arazi, su ve enerji kullanılır. Açık ocak madenciliği ayrıca yakındaki su kaynakları için risk oluşturan çok miktarda artık kum, kil ve katran kumlarında bulunan kirletici maddeler gibi atık üretir. Katranlı kum madenciliğinin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik mevcut ve planlanan girişimlerden bir kısmı, içilebilir olmayan ve geri dönüştürülmüş su kullanmayı, arazi kullanımını ve atığı azaltmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için açık ocak madenciliği yerine, yerinde madenciliğe geçmeyi ve karbon yakalama ve depolamayı kullanmayı içerir.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen üretim ve tesis hizmetleri arasında katranlı kum hizmetleri kapsamında işleme hizmetleri de bulunmaktadır.
Üretim ve tesis yönetimi, yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygun olmalıdır. Bu, hukuki uyum sağlar ve olası yasal sorunları önler.
Gıda sektöründe üretim tesisleri, hijyen ve güvenlik standartlarına uygun şekilde yönetilerek gıda güvenliğini artırır ve sağlık risklerini önler.
Üretim ve tesis hizmetlerinin sürekli izlenmesi ve verilerin analizi, iyileştirme alanlarını belirleyerek süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
İyi yönetilen üretim ve tesis hizmetleri, ürünlerin güvenilirliğini ve kaliteli olmasını sağlar, bu da firmanın itibarını ve güvenilirliğini pekiştirir.
Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, enerji ve malzeme israfının önüne geçilmesini sağlar, bu da genel maliyetlerin düşmesine yol açar.
Üretim ve tesis hizmetleri, üretim süreçlerinin her aşamasında kalite kontrolünü sağlar ve üretim süreçlerinin standartlara uygunluğunu sürekli denetleyerek kaliteyi artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu