Katranlı kumlar, potansiyel olarak geniş bir petrol rezervini temsil eder, ancak kendi çevresel zorlukları da beraberinde getirir. Katran kumlarından petrol üretimi, diğer petrol kaynaklarına göre açık ocak madenciliği için büyük miktarda arazi, su ve enerji kullanır. Açık ocak madenciliği ayrıca yakındaki su kaynakları için risk oluşturan çok miktarda artık kum, kil ve katran kumlarında bulunan kirletici maddeler gibi atıklar üretir.
Katranlı kum madenciliğinin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik mevcut ve planlanan girişimlerden bazıları şunlardır:
Katranlı kumlardan elde edilen petrol, yerküredeki en yıkıcı, karbon yoğun ve zehirli yakıtlardan biridir. Onu üretmek, geleneksel ham petrolün yaptığından üç kat daha fazla sera gazı kirliliği yaratıyor. Katranlı kum yağı, ekosistemleri tamamen yok eden, vahşi yaşamı riske atan ve geniş arazileri kirleten teknikler kullanmaktadır.
Petrol kumu (veya katranlı kum), ağır ve son derece viskoz bir yağ olan kum, kil veya diğer mineraller, su ve bitümün doğal olarak oluşan bir karışımıdır. Rafineriler tarafından benzin ve motorin gibi yakıtları üretmek için kullanılmadan önce işlenmesi gerekir. Daha fazla araştırma yapıldıkça, yeni teknolojiler petrol kumu üreticilerine sunulan arıtma yöntemlerini de artırmaktadır.
Kazılan katranlı kumlar, kaya kırıcılar gibi bazı mekanik araçlara taşınmakta ve burada büyük kaya parçaları kırılmakta, kırılan kaya işlenmekte ve arkasından ezilen malzeme kimyasal işlemlerden geçirilmektedir. Tane veya partikül boyutu, kırılan tanelerin çapı veya kırıntılı kayaçlardaki taşlaşmış parçacıkların boyutudur.
Kısaca petrol kumu, ham petrole ve diğer petrol ürünlerine yükseltilebilen ve doğal olarak oluşan bir petrokimyasaldır. Oda sıcaklığında soğuk melasın taneli halidir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, katranlı kum hizmetleri kapsamında, tane büyüklüğü analizi de bulunmaktadır.
Upstream süreçlerde yapılan düzenli denetimler ve izlemeler, üretim risklerini azaltır, olası kazaları engeller ve çevresel zararları minimize eder.
Upstream hizmetleri, teknolojik yeniliklerle desteklenen çözümler sunarak sektördeki firmaların daha hızlı, verimli ve çevre dostu operasyonlar yapmalarına olanak tanır.
Yenilikçi ve etkili upstream hizmetleri, enerji sektöründeki firmaların daha verimli ve kaliteli hizmet sunmasına olanak tanır, bu da sektördeki rekabetçi avantajlarını artırır.
Verimli upstream süreçleri, kaynakların etkin kullanılmasını sağlar, bu da enerji üretim maliyetlerini azaltarak operasyonel bütçeyi dengeler.
Sürekli izleme ve iyileştirme hizmetleri, upstream operasyonlarının her aşamasında verimlilik sağlar, operasyonel süreçleri daha hızlı ve etkili hale getirir.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlayan upstream hizmetleri, çalışanların güvenliğini ve motivasyonunu artırarak daha yüksek verimlilik sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu