Kimyasal analizler, günlük yaşamı etkileyen diğer faktörlerin yanı sıra bir kimyasal maddenin güvenliğini, kalitesini, üretkenliğini, kontrolünü ve tutarlılığını sağlamak için gerekli olmaktadır. Kimyasal analizler, bir kumaş, toprak, plastik, gaz, su, ahşap, canlı dokusu ve benzeri herhangi bir numune için olabilir.
Kimyasal analiz çalışmaları, maddelerin kimyasal bileşimi ve yapısının incelenmesini kapsamaktadır. Esasen analitik kimyada iki dal bulunmaktadır: niteliksel (kalitatif) analiz ve niceliksel (kantitaf) analiz. Niteliksel analizler, bilinmeyen bir malzeme örneğinde bulunan elementlerin ve bileşiklerin tespit edilmesidir. Kantitatif analiz ise, bir malzeme örneğinde bulunan her bir elementin veya bileşiğin ağırlıkça miktarının tespit edilmesidir.
Kimyasal analizler, yapılan ölçümlerin kullanımına dayanmaktadır ve testlerin gerçekleştirilme yöntemine bağlı olarak iki gruba ayrılmaktadır. Islak kimyasal analiz (ya da klasik analiz) yöntemi, terazi dışında hiçbir mekanik veya elektronik alet kullanmayan analitik yöntemlere dayanmaktadır. Islak kimyasal analiz yöntemi uygulanırken, genelde analiz edilen malzeme ile buna eklenen bir reaktif arasındaki kimyasal reaksiyonlar esas almaktadır. İkinci grup ise çok sayıda analiz yöntemini içermektedir ve analizler sırasında bir takım mekanik veya elektronik ekipman kullanılmaktadır. Bu analizler için geniş bir ekipman yelpazesi bulunmaktadır. Bazı durumlarda ekipman, analiz edilen malzeme ile buna eklenen bir reaktif arasındaki bir kimyasal reaksiyonu karakterize etmek için kullanılmaktadır. Bazı durumlarda ise analiz edilen malzemenin bir özelliğini ölçmek için kullanılmaktadır. Enstrümantal analizler, kullanılan ekipmanın türüne göre alt gruplara ayrılmıştır.
Diğer yandan hem klasik hem de enstrümantal analizler, gravimetrik ve hacimsel analizler olarak ikiye ayrılmaktadır. Gravimetrik analizler, kritik bir kütle ölçümüne dayanmaktadır. Hacimsel analizler ise, kritik hacim ölçümüne dayanmaktadır.
Genel olarak kimyasal analizler sırasında izlenen ana adımlar şunlardır: örnekleme, sahada ön işlem, laboratuvar işlemi, laboratuvar testi, hesaplamalar ve raporlama. Doğru sonuç almak için bu adımlara uymak gerekmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında, kimyasal analiz hizmetleri de bulunmaktadır.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testler, erken tespit edilen hatalar sayesinde ürün geri çağırma ve üretim hatalarını azaltarak maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Çeşitli testlerin başarıyla tamamlanması, müşterilere ürünlerin güvenli ve kaliteli olduğunu garanti eder, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu